Artikel top billede

Post Danmark: Vi er ikke hæmsko for nethandlen

Post Danmark afviser, at den danske fragt er skyld i, at danske netbutikker flytter udenlands.

Post Danmark er blevet prygelknabe blandt webshopejere, der synes, at de danske postmænd er for grådige.

Men Post Danmark mener ikke, at firmaet skal have skyld for, at nogle danske netbutikker er begyndt at flytte logistik til Tyskland.

"Vi hører godt nok om firmaer, der flytter udenlands grundet billigere arbejdskraft, men vi kan også se nogle, der efter lidt tid i Tyskland vælger at flytte hjælp igen, så man kan ikke sige, at det er et ubetinget hit at flytte derned," siger John Brøndum, salgs- og markedschef hos Post Danmark Logistik A/S uden at nævne 

Firmaer med positive udflytningserfaringer melder om, at der kan være en halvering af fragten i vente ved at sende sine varer fra ud landet.

Men ifølge John Brøndum får man ikke særbehandling af Post Danmark ved at sende fra eksempelvis Tyskland.

"Vi behandler folk lige godt, uanset hvor de bor. Hvis der er store forskel i prisen, så vil jeg tro, det er fordi man har en aftale med DHL eller nogle af de andre internationale distributører i branchen. Pakkemarkedet har været i fri konkurrence i årevis."

"Vores ambition er at være den bedste på prisen, og vi kan se på mængden, at det går den rigitige vej. Der er også flere og flere små nethandlere, som henvender sig til os for at lave aftaler. Det er vi selvfølgelig megaglade for," siger John Brøndum.

Men internethandlen stiger vel uanset, hvordan jeres priser er. Det kan vel ikke være målestok for tilfredsheden med Post Danmark?

"Selvfølgelig er mængden ikke det eneste succeskriterie for os. Vores succeskriterie er også, at vi har en rigtig god service til folk uanset om de sender privat eller b2b. Og det har vi".

Han mener tilmed, at Posts Danmark på det seneste har lavet flere fordelagtige tiltag henvendt både små og store netbutikker. Han kan ikke give konkrete eksempler, men hævder at de generelle aftalevilkår er forbedret, så det for eksempel er blevet nemmere at lave individulle aftale i forhold til tidligere.

Hvis danske virksomheder vælger at lægge logistik og lagerfaciliteter i udlandet, så er det i højere grad for at score andre gevinster end på fragt-området, mener John Brøndum.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere