Få en virtuel sandkasse og surf sikkert på nettet

Bekymret for utøj og snavs på nettet? Med Sandboxie kan du installere en virtuel sandkasse på din harddisk, der stopper størstedelen af nettets dårligdomme. Prøv det gratis her.

Få en virtuel sandkasse og surf sikkert på nettet

Mange computerbrugere deler opfattelsen af, at nettet er fyldt med alverdens dårligdomme, og at en uheldig Google-søgning på kort tid kan være ensbetydende med, at harddisken er spist op af virus.

Eller forvandlet til en zombie, der uforvarende benyttes som platform til at inficere andre computere.

Med lidt agtpågivenhed vil vi dog mene, at man kommer et langt stykke.

Men hvis du uanset hvad vil minimere risikoen for en virusinfektion så meget, som det overhovedet lader sig gøre, er et almindeligt sikkerhedsprogram ikke nok.

I stedet skal du åbne dine programmer eller filer i en isoleret sektion på harddisken - også kaldet en "virtuel sandkasse" - hvor du kan eksperimentere næsten lige så tosset med virus, malware og anden skadelig kode, som du har lyst.

I praksis har vi ikke hørt om, at dårligdommene forplantede sig til den øvrige computer, selv om der findes en teoretisk mulighed for, at en sådan situation opstår.
 
Man siger derfor normalt, at mellem 90 og 95 procent af alle former for skadelig kode blokeres af Sandboxie.

Kom tæt på Area 51

Sandboxie er navnet på det gratis program, der kan tage fusen på langt de fleste former for skadelig kode.

Så hvis du åbner en vedhæftet fil, der lover at indeholde fortrolige fotos af Area 51 i det sydlige Nevada i USA, bliver din Windows-installation altså med stor sandsynlighed ikke påvirket, når virussen forsøger at inficere din computer.

Det er vigtigt at huske, at det kun er indgående trafik, Sandboxie holder styr på. Det, du sender ud på nettet, bliver sluppet gennem gitteret helt uproblematisk.

Skrue helt op for sikkerheden

Hvis du kombinerer Sandboxie med øvrige sikkerhedsprogrammer såsom anti-virus, anti-spyware, -malware og firewall, er der altså rigtigt gode odds for, at it-kriminelle kan kigge langt efter netop din computer.

Programmet fås med dansk sprogmulighed, selv om oversættelserne ikke altid er lige heldige, og samarbejder velvilligt med alt lige fra Windows 2000 til 7 - i både 32- og 64-bit versioner.

Du kan hente Sandboxie her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere