Artikel top billede

Microsoft arbejder på system til kropsstyring af pc'en

Microsoft er i gang med at bygge en særlig Kinect-enhed til pc'er, som vil gøre det muligt at styre selv avancerede computer-handlinger med kropsbevægelser.

Computerworld News Service: Microsoft vil bygge en Kinect-enhed til pc'er.

Det sker i forbindelse med virksomhedens kommende lancering af et program, der skal understøtte kommercielle produkter udviklet til Kinect og Windows.

Kinect er den bevægelses- og stemme-teknologi, som Microsoft introducerede første gang som tilbehør til Xbox.

Man bruger Kinect ved at bevæge kroppen i stedet for at trykke på knapperne på controlleren.

I en ny video viser Microsoft forskellige mulige scenarier for Kinect med Windows.

Her kan man se folk, der spiller et instrument bare ved at bevæge deres arme i luften, en kirurg, der gennemgår røntgenbilleder uden at røre ved skærmen, en lærer, der kan kontrollere et billede af stjernehimlen ved hjælp af armbevægelser og en tekniker, der kan fjernkontrollere en robot, mens den afmonterer en bombe.

Kit til udviklerne allerede på gaden

Tidligere i år udgav Microsoft et software development kit til udviklerne, så de kan bygge applikationer på Windows, der udnytter Kinect-sensoren.

Den Kinect-enhed, som Microsoft vil bygge til pc'er, vil indeholde rettelser, der skulle gøre den nemmere at bruge sammen med computere.

"Udviklerne vil være særligt interesserede i den nye firmware, der gør det muligt for dybdekameraet at se objekter helt ned til 50 centimeter foran kameraet uden tab af præcision og ned til 40 centimeter uden alt for meget tab," skriver Craig Eisler, der er general manager for Kinect til Windows, i et blogindlæg.

Dette såkaldte 'near-mode' passer i højere grad til en person, der sidder foran skærmen, end til et menneske, der står foran tv'et.

Det er først og fremmest det, udviklerne har efterspurgt, fortæller Craig Eisler. Med til det nye hardware følger desuden et kortere USB-kabel, der kan bruges med computeren.

Microsoft annoncerede for nyligt programmet Kinect Accelerator, der skal hjælpe opstartsvirksomheder med udgangspunkt i ideer til Kinect.

En talsperson fra Microsoft fortæller, at Kinect til Windows vil blive gjort kommercielt tilgængelig, inden opstartsperioden for Kinect Accelerator bliver indledt.

Microsoft modtager ansøgninger indtil 25. januar, og programmet går i gang til marts.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere