Artikel top billede

Talegenkendelse sætter turbo på journal-skrivning

Talegenkendelses-it gør det langt hurtigere at skrive journaler. Læs om erfaringerne med systemet her.

Læs også:

Sådan kan du spare millioner med talegenkendelse

Her er gennembuddet for talegenkendelses-it

Projektleder Merete Juhler fra Fredericia Kommune er ikke i tvivl: Talegenkendelses-it gør sagsbehandlingen i kommunen mere effektiv.

"Ved blandt andet at måle på sagsbehandlernes journalnotater før og efter, kan vi se, at det giver en stor effekt," forklarer hun.

"Et journalnotat før talegenkendelse tog cirka 30 til 35 minutter for et vist antal ord. Det samme antal ord tager nu mellem fem og syv minutter," siger Merete Juhler.

Efter års snak om stemmestyring og talegenkendelse står teknologierne nu for alvor over for et mainstream-gennembrud.

Det ses både i forbruger-produkter og i professionelle it-løsninger, hvor sygehuse og kommuner er blandt dem, der er længst fremme herhjemme.

Sådan fungerer løsningen

Løsningen i Fredericia Kommune består af et stykke software på computeren og en ekstern mikrofon. Tale-systemet skal til at starte med lære den enkelte medarbejdes stemme at kende, for at det kan fungere optimalt, forklarer Merete Juhler.

"De erfaringer, vi har gjort os, er, at man minimum skal starte med at tale fire timer for at få genkendelsesraten så højt op som muligt."

"Systemet lærer deres stemme at kende, men også den måde de formulerer sig på. Efterhånden kender det deres formuleringer og ordstillinger," forklarer projektlederen.

Derfor fungerer systemet også fint sammen med medarbejdere, der ikke nødvendigvis taler rigsdansk. Kun en enkelt medarbejder, der taler norsk, har systemet ikke været i stand til at lære at kende i en grad, så fejlraten er acceptabel.

Flere medarbejdere kan komme på

Selvom en del af sagsbehandlerne sidder i storrum, er det ifølge Merete Juhler ikke et problem, når de skal tale til deres computer.

"Det kan de sagtens. Man kan synkronisere sin mikrofon, så den sorterer al baggrundsstøj væk."

Indtil videre har Fredericia implementeret løsningen hos 65 medarbejdere fordelt flere forskellige afdelinger.

Fremadrettet satser Merete Juhler dog på, at løsningen vil blive bredt ud til endnu flere medarbejdere.

Læs også:

Sådan kan du spare millioner med talegenkendelse

Her er gennembuddet for talegenkendelses-it




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere