Artikel top billede

(Foto: Creative Commons)

Sådan bliver din telefon klar til vild jule-dødsdruk

Gør din smartphone fest-klar. Årets vildeste firmafest er lige om hjørnet.

Sådan bliver din telefon klar til vild jule-dødsdruk

Det er snart december, og det er nu tid til årets mest løsslupne firmafest - julefrokosten.

Snapsen er lagt på køl, skjorten er strøget og den gamle Last Christmas-single med Wham er støvet af og fundet frem fra gemmerne.

Men hvad med smartphonen - er den klar til jule-lir?

Hvis den ikke er det, har vi her nogle gode apps, der kan spiffe din smartphone op, før du drager af sted til julefrokosten.

1. Bestil en taxa over telefonen (uden at ringe)

Er der en ting, der kendetegner julefrokost-tiden, er det taxahelvedet. 

Når du skal hjem eller videre i byen, er alle taxaer optaget, og der er telefonkø, når du ringer til taxacentralen. 

Derfor bør du hente en app, der gør det muligt at bestille taxaer direkte på telefonen.

Det kan du med den danske gratis-app ClickATaxi. 

Virker i hele landet

App'en bruger din smartphones gps til at finde ud af, hvor du befinder dig, og med et enkelt klik i app'en kan du bestille en taxa uden at skulle bekymre dig om, hvad telefonnummeret er til den lokale taxaservice.

Ifølge udvikleren af ClickATaxi virker app'en i hele landet og findes både til iPhone og Android.

Vi har dog endnu ikke haft mulighed for at lave en mere tilbundsgående test af app'en, men vi er spændte på at finde ud af, om den også virker efter hensigten på de hektiske julefrokost-aftener.

ClickATaxi er dog langt fra den eneste taxa-bestillings-app. Flere taxaselskaber har også udviklet deres egne apps. Befinder du dig i hovedstadsområdet, kan du eksempelvis prøve Taxa 4x35's egen app, der også er gratis.

2. Sådan bliver du konge af sprut-baren

En ordentlig julefrokost har naturligvis også en solid bar, som du kan slå dig løs ved. 

Men i kampens hede kan det være svært at huske, hvordan det nu lige er, at man laver en Old-Fashioned eller en Cosmopolitan. 

Derfor skal du naturligvis have en cocktail-app på din smartphone.

Flere gratis cocktail-apps

Det kan eksempelvis være de glimrende gratis-apps iTinis Lite og Drinks & Cocktails by drinks999.co.uk til iPhone eller Cocktail Hero til Android. Du kan også investere i Politikens bog om Drinks og Cocktails, der koster 30 kroner som iPhone-app. 

Står du sidst på aftenen ved en halvtom bar, kan en cocktail-app også være som sendt fra himlen. I de fleste af dem kan du nemlig indtaste navnene på de tilbageværende slatter, og appen vil herefter fortælle dig, hvilke drinks, du kan mixe med ingredienserne.

3. Slip for lorte-musik - sørg selv for musikken

Det er svært at holde en fed julefrokost uden god musik. Og i dag har vi alle vores lille jukeboks med i lommen, som festarrangørerne forhåbentlig har sørget for kan sluttes til anlægget. 

Men ofte afspejler den musik, vi har lagret på vores telefon, kun vores egen musiksmag, og er det udelukkende en forretningsmobil, du har, er det slet ikke sikkert, at du har fyldt musik på telefonen. 

Derfor bør du installere en app fra musiktjenesterne Spotify eller Wimp på din mobil, før du tager af sted til julefrokosten. Så har du et gigantisk udvalg af musik, der kun er et par klik væk. 

Mix dine egne playlister

Det er desuden altid et hit, hvis du i forvejen har mikset et par gode playlister, der kan sætte skub i festen.

Orker du ikke selv at lave playlister, kan du bruge den danske app Moodagent. Du fortæller Moodagent, hvilken type musik du vil have, og herefter sammensætter den selv en playliste med numre, der har den rette stemning. 

Lader du din telefon ligge for længe på dj-bordet, kan den være et let bytte for nysgerrige eller drillesyge kolleger. Derfor kan det være en god idé, hvis du sikrer dig, at den er beskyttet med en kode, og at sms-visningen er slået fra.

4. Find din forsvundne telefon igen

Når alkoholen går ind, ja så har telefoner det desværre ofte med at forsvinde. 

Denne skribent har adskillige gange præsteret at komme hjem fra julefrokoster og andre fester uden sin telefon, der er kørt væk på bagsædet af en taxa eller bare er sporløst forsvundet i natten.

Har du en iPhone, bør du derfor installere den gratis app Find my iPhone, der via telefonens gps gør det muligt for dig at finde frem til den forsvundne telefon igen.

Flere Android-apps

Har du en Android-telefon, findes der ligeledes en hel række lignende apps, der kan lokalisere din forsvundne telefon. 

Du kan dog også overveje helt at lade din dyre telefon blive derhjemme og i stedet proppe dit simkort i en af de gamle aflagte telefoner, som du muligvis har liggende i en skuffe derhjemme.

Her skal du dog være opmærksom på, at visse nye telefoner (eksempelvis en iPhone 4, iPhone 4S og Nokia N9) bruger et mikro-simkort, der kun kan sættes i dine gamle telefoner, hvis du har en særlig adapter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere