Artikel top billede

Nu kommer tablet-skærme med super-opløsning

Produktionen af de første display-paneler med høj opløsning til tavlecomputere er nu startet.

Nu kender vi billedopløsningen i den næste iPad - den bliver på 2.048 x 1.536 pixels. Der har været mange rygter om de kommende tablet-skærme, men nu kommer DisplaySearch med den mest tydelige og troværdige udmelding indtil nu.

"Det sker lige nu - QXGA, 2.048x1536. Panel-produktionen er startet. Der er tre leverandører," siger analytiker Richard Shim til CNET.

De tre firmaer der skal fremstille skærmpaneler til iPad 3 er Samsung, Sharp og LGD. Apple har altså valgt at bestille skærmpaneler hos tre forskellige leverandører for at garantere at man kan producere skærmene i de nødvendige styktal. 

Det menes at producenterne stadig kæmper med kvaliteten - i starten skal op mod halvdelen af de nye paneler kasseres på grund af pixelfejl eller andre mangler. Wired ser nærmere på problemerne med kvaliteten i denne artikel.

Et 9,7-tommers panel med 2.048 x 1.536 punkter har en pixel-tæthed på 264 punkter per tomme (ppi). Til sammenligning har den nuværende iPad en opløsning på 1.024 x 768 pixel og en ppi-værdi på 132. Så ppi'en er altså fordoblet - men det er ikke helt Retina-kvalitet, som starter ved 300 ppi.

Shim fortæller også at iPad 3 skal bruge IPS-teknologi ligesom de aktuelle Apple-produkter og ikke AMOLED (active-matrix organic light-emitting diode) paneler.

Han forventer at de første færdige tavlecomputere med de nye super-displays skulle være klar i december og masseproduktionen kan så starte i februar og marts. Det passer med en forventet lancering af iPad 3 omtrent et år efter 2'eren og to år efter den første iPad.

DisplaySearch kan også afsløre at Apple overvejer at fremstille en mini-iPad med 7,85-tommers skærm, der måske kommer senere i 2012.

Det kan være Amazons succes med sin 7-tommers Kindle Fire, der har fået Apple til at genoverveje en mindre tavlecomputer. Den afdøde Steve Jobs har ellers tidligere afvist at gøre iPad'en mindre.

Apple har selvfølgelig ikke monopol på de nye tablet-skærme i høj opløsning og der kommer sandsynligvis en hel stribe af Android-modeller fra andre producenter med samme skærmpanel omtrent samtidig med iPad 3.

Den høje opløsning stiller også større krav til tavlecomputerens processor, grafikchip og hukommelse. Ligesom den aktuelle iPad kan køre iPhone-applikationer ved at "opskalere" dem, bliver det sikkert også muligt at blæse de eksisterende iPad-programmer op i større pixel-størrelse. Men for at udnytte den nye skærm fuldt ud kræves programmer der er forberedt til den høje opløsning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere