Artikel top billede

I dag skal du opdatere dine forældres browser

Gør en god gerning for dine forældre og verdens webudviklere.

Kampen for at udrydde de ældste udgaver af Internet Explorer fortsætter. Dagen i dag er: "Opdatér Dine Forældres Browser"-dag.

Den selvopfundne mærkedag udspringer af Thanksgiving, som amerikanerne fejrede i går. I forbindelse med helligdagen er mange amerikanske unge på besøg hos deres forældre, og derfor er det oplagt at bruge tiden efter kalkun-fortæring på at opgradere husets computer til nutidens browserstandarder.

Det mener redaktøren fra The Atlantic, Alexis Madrigal, der forsøger at starte projektet.

"Forklar din bedstefar, mor eller dine svigerforældre, at de kan få en meget mere sikker tilværelse på nettet, hvis de opgraderer deres browser. Nej, forklar dem i stedet, at de snart ikke længere kan se sjove videoer på YouTube med Internet Explorer 6. Det vil normalt får de fleste forældre til at trygle om din it-assistance, og du vil kunne tage dig godt betalt for dine anstrengelser," skriver han.

"Fredag den 25. november skal alle gamle browsere dø!"

Microsoft vil også lege med

Men ifølge redaktøren må du ikke skifte browser.

De gamle IE-browsere skal opgraderes til nyere versioner. Ikke udskiftes med eksempelvis Chrome eller Firefox, så forældrene står hjælpeløse og skræmte, når deres it-kyndige poder igen har forladt huset.

Hos Lifehacker.com har man taget den opfordring op, og i stedet lavet en guide til at skifte forældrenes browser fra Internet Explorer til en helt anden, uden at de i fremtiden lægger mærke til, at de ikke bruger IE.

Microsoft har også opsnappet, at deres gamle browser står for skud i denne weekend. Det vækker dog ikke harme, da Microsoft tidligere selv har opfordret til at få gjort kål på IE6.

På en blog opfordrer Microsoft til at opgradere til IE8 eller IE9, og bidrager med en liste over tidspunkter, hvor man med fordel kan overtage forældrenes computer - uden at de lægger mærke til det. For eksempel:

"...når de er godt optaget af deres meterlange monolog om, at du burde få dig et ordentligt arbejde, slå dig ned og give dem nogle børnebørn".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere