Test: Få YouSee-kanaler på din iPad gratis

Med en app kan du se dine tv-kanaler fra YouSee på din iPad. Det er gratis, men der er desværre også en række begrænsninger. Vi har tv-testet vores iPad.

Test: Få YouSee-kanaler på din iPad gratis

Anmeldelse: YouSee har med en smart app forvandlet din iPad til et tv, og det klæder den 9,7 tommer store tablet-pc.

App'en kan downloades gratis fra iTunes
, og den giver adgang til op mod 42 kanaler.

Der er dog nogle begrænsninger, og det betyder, at du skal være kunde hos YouSee og have et bredbåndsabonnement fra tv-udbyderen.

Derudover virker app'en kun, så længe du er på din egen YouSee-bredbåndsforbindelse derhjemme.

Du kan dermed ikke tage dit nye iPad-tv under armen og se dine favoritudsendelser direkte på farten.

Det er virkelig ærgerligt.

Selve app'en er nemlig lækkert skruet sammen og gør din iPad til en endnu sjovere legekammerat end før.

Fin billedkvalitet

Det er nemt at navigere rundt i de simple menuer, der viser, hvad der snart kommer, og hvilke programmer som er populære netop nu.

Tv-udsendelserne vises ikke i knivskarp og funklende fantastisk HD, men billedkvaliteten er ganske udmærket, selv om signalet er komprimeret.

Det er helt klart til at holde ud selv i længere tid ad gangen, og vi havde ikke noget problem med at se film eller tv-serier på tablet-skærmen.

En virkelig rar detalje er muligheden for hurtigt at skifte kanal. Der går omkring et sekund, fra du har klikket på en ny kanal, til den bliver vist.

Tv-signalet kan virke lidt pixeleret de første par sekunder, men retter sig ret hurtigt.

Da app'en reagerer så spontant, tilgives det midlertidige dårlige signal, og i stedet efterlader det én med en begejstret fornemmelse af at sidde med et toptunet produkt.

Det er muligt at sætte udsendelser på pause, og du kan ideelt set spole 30 sekunder tilbage, hvis der er en situation, du vil se igen i eksempelvis en fodboldkamp.

Det fungerede desværre ikke helt perfekt, da vi prøvede app'en. Her blev der kun spolet få sekunder baglæns.

Du kan køre fuldskærmsvisning eller vælge at se tv i et lille vindue omgivet af en programoversigt for de øvrige kanaler samt en lille tekst om den udsendelse, du ser netop nu.

Desværre er det ikke alle kanaler, som du måske kender fra din fuldpakke hos YouSee, som du finder med app'en. De fleste er der, men vi savnede blandt andet TV3+, som viser massevis af fodbold.

Samtidig er der ingen tvivl om, at app'en er ny og har et par børnesygdomme.

Det er eksempelvis muligt at søge efter programmer, men bruger du ord, der indeholder æ, ø eller å, får du i skrivende stund app'en til at lukke ned. YouSee arbejder på at få løst det problem.

Gør iPad meget bedre

Alt i alt kan vi rigtig godt lide YouSees app. Det skyldes ikke mindst, at den gør iPad markant bedre som underholdningsprodukt. 

Hvis det ikke var, fordi YouSee i dag æder en kæmpe del af husholdningsbudgettet, var vi faktisk parat til at betale for denne app.

Men kun hvis det var muligt også at se kanalerne andre steder end hjemme på ens egen Wi-Fi-forbindelse.

Og så skulle YouSee få fixet de sidste småfejl i app'en og give adgang til alle kanaler i eksempelvis fuldpakken. 

Derfor foretrækker vi stadig helt klart en Slingbox-løsning, som vi netop har testet.

Den er langt mere kompliceret at sætte op og koster flere tusinde kroner. Til gengæld giver den dig bedre muligheder for at se alle dine tv-kanaler på iPad'en - også når du har taget tablet-pc'en med på farten eller på ferien. 

For YouSee-kunder med en iPad og et YouSee-bredbåndsabonnement er der ikke noget at betænke sig på. YouSees app skal installeres - og det er bare om at komme i gang. 

Der findes i øvrigt også en YouSee-app, der virker med iPhone, men også her kræver det, at du er logget på din egen YouSee-bredbåndsforbindelse for at se tv.
 
En Android-app er på vej, og en beta-version skulle være klar om få uger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere