Artikel top billede

Ups: It-udbud blev 40 milliarder kroner for stort

Ved en fejl blev et it-udbud under indkøbscentralen SKI angivet til have en værdi af knap 40 milliarder kroner for meget.

Danske leverandører af fotokopimaskiner kunne i en kort periode stirre på den direkte vej ud af den økonomiske krise.

For ifølge EU's udbudsportal, TED, havde den danske offentlige indkøbscentral, SKI, netop annonceret to gigantudbud på området.

De havde tilsammen en værdi på ikke mindre end 40 milliarder kroner eksklusive moms.

Suk, det var en and 
Men mon ikke selv de mest ambitiøse sælgere hos de danske leverandører må have kløet sig i håret og tænkt: Hvor skal alle maskinerne egentlig placeres henne rent fysisk?

Man kan som bekendt få ret mange fotokopimaskiner og tilhørende grej for 40 milliarder kroner, der er et beløb nogenlunde svarende til det, som det koster at bygge Femern-broen for.

Og suk.

Det viste sig da også at være for godt til at være sandt.

Den rigtige værdi af de to aftaler er langt mere beskedne 400 millioner kroner - eller 0,4 milliard kroner.

Det fremgår af to rettelser, der er udsendt fra SKI via EU-databasen TED, om udbud på udstyr til fotokopiering i form af printere og plottere og en aftale om fotokopimaskiner eller multifunktionsmaskiner.

SKI: Ikke vores fejl
Hos SKI oplyser man, at det er almindelig praksis at tjekke offentliggørelserne på TED, da det, ifølge den danske indkøbscentral, ofte sker, at der er fejl i forhold til det indsendte materiale.

"Der er tale om en fejl i beløbene offentliggjort i TED," oplyser kommunikationskonsulent Tenna Nielsen fra SKI til Computerworld.

SKI kan dog ikke oplyse, hvor mange gange i løbet af i år, at indkøbsorganisationen har oplevet fejl mellem det, som man har indsendt og det, som TED har offentliggjort.

Men de pågældende fejl er altså ikke begået hos SKI, bedyrer hun.

"Oplysningerne offentliggjort i TED stemmer ikke overens med de oprindelige oplysninger indgivet af SKI, som ordregivende myndighed," forklarer hun.

Derfor valgte SKI at sende to berigtigelser til TED "for at få rettet decimalfejlene, der er opstået i TED's elektroniske behandling," lyder det fra Tenna Nielsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra kontorchefen hos TED.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere