Artikel top billede

Redaktøren mener: Løn som forskyldt

Tallene fra den årlige lønstatistik, som Computerworld i år har lavet sammen med CRN, viser, at det godt kan betale sig at være sælger. I hvert fald en tung og erfaren sælger.

For selvom de fleste forhandlere fortæller, at lønstigninger ikke er noget, de kender til, så viser tallene faktisk noget andet.

Det sætter igen fokus på, at det er Tordenskjolds soldater, der sælger it-løsninger. Unge og talentfulde sælgere har i mange år været en mangelvare. Og det er ikke en specielt langtidsholdbar situation.

Især ikke nu, når kanalen igen står over for en af de større omvæltninger. Med cloud og krise for døren, er der lagt op til både mentale og især forretningsmæssige rokeringer.

Ikke fordi gamle erfarne sælgere ikke kan være med til den øvelse, eller at de ikke fortjener deres løn. Men som flere forhandlere har fortalt til CRN, så kan det, der ligner forholdsmæssigt store lønstigninger, også være et udtryk for, at budgetterne og incitaments-strukturen (læs bonus) har givet luft til at få flere penge i lønningsposen for de dygtige.

Og det er ikke heldigt, når man dokumenteret står over for store forretningsmæssige udfordringer, hvor hele forretningsstrukturen - også i forhold til sælgerne - skal op til overvejelse.

Alene det faktum, at cloud står for en helt anden indtjeningsmodel, hvor pengene ikke falder i store klumper, men er designet som løbende betaling for en leveret ydelse, betyder, at hele topologien i et salgsforløb og ikke mindst i forhold til betaling er ændret fundamentalt.

Her holder gamle afregningsmodeller for sælgere med bonus up-front bare ikke. For det vil der ikke være likviditet til fremover. Og likviditet er netop det store grimme ord i øjeblikket.

Set i det lys må det faktum, at sælgerne tilsyneladende får et lønhop, der gennemsnitligt er større end hos resten af medarbejderne i it-kanalen, få advarselslamperne til at blinke.

Det ligner mere en kamp om at fastholde de få gode ressourcer i et marked, hvor man har forsømt at sikre sig en større talentmasse, og hvor man endnu ikke har fået gearet sig til de forandringer, der er i sigte, end et egentligt udtryk for, at forretningen kan bære det.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere