Redaktøren mener: Er pc'en stadig kernen i identiteten

Kanalen blev skabt i kølvandet på pc-revolutionen. Og i rigtig mange år har pc-salget været den gennemgående driver. Men kan det fortsætte i al evighed?

Det store dyr i åbenbaringen lige nu er consumerization - det at folk tager deres egen enheder med og vil bruge dem i arbejdssammenhæng. Det kan sammen med cloud varsle store ændringer for kanalen.

For hvem sælger så enhederne? Bliver det Elgiganten og Proshop, som så efterlader B2B-forhandlerne tilbage på perronen?

Det er et godt spørgsmål. Men for at det bliver aktuelt, skal der ske et paradigmeskifte i danske virksomheder. For vil virksomheder på sigt acceptere, at de ikke har kontrol over hvilken it, der bliver brugt i firmaet?

Måske. I gamle dag var det almindeligt at arbejdsgiveren i nogle sammenhænge betalte for uniformer til ansatte. I dag er det stort set op til de ansatte selv at ekvipere sig.

Sådan bliver det måske også med personlig it.

Eller dele af den. For spørgsmålet er, om computere, som kanalen forstår dem, er ved at glide ud og blive et produkt, der absolut ingen strategisk betydning har for virksomheder.

Det sker nok ikke i dag eller i morgen. Men hvem kender ikke nogen, der har deres private Ipad med på arbejde? Eller som bruger deres private Iphone i arbejdssammenhæng?

Det betyder omvendt at kanalen må lede efter andre produkter, som har strategisk betydning for deres kunder.

Sådan at man har andre brækjern ind til kunderne end en opdatering af virksomheden computere.

For vil forhandlerne have taletid hos deres kunder, skal de også have produkter, der repræsenterer en strategisk værdi.

I dag er det måske den it-ansvarlige, der køber computere hjem, men i morgen er det måske receptionisten, der gør det sammen med bestillingen af nyt toiletspapir.

Og hvad gør HP, Lenovo og Dell - og deres partnere så? Måske er det på tide, at tage debatten om, hvad der bliver pc'en afløser.... i kanalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere