Artikel top billede

Microsoft opgraderer Office 365 - her er nyhederne

Cloud-løsningen Office 365 får en række af de funktioner, som en del af brugerne har manglet i de første fem måneder.

Læs også:

Office 365 og Google Apps: Det kan de bruges til

Fra Exchange Server til Office 365: Her er dommen

Microsoft lancerede Office 365 for fem måneder siden og lagde dengang ikke skjul på, at det var en af selskabets helt store satsninger:

"Office 365 er kulminationen på mere end tyve års erfaringer med at levere verdensklasses produktivitets-løsninger til mennesker og virksomheder i alle størrelser," lød det fra selskabet.

Her et lille halvt år senere har selskabet opgraderet cloud-løsningen, meddeles det i et blogindlæg.

Det er i alt blevet til 30 opdateringer af Office 365, hvoraf den mest markante nok er understøttelse af SharePoint Business Connectivity Services, så brugerne kan integrere direkte med lokale forretningssystemer som CRM og ERP.

Denne funktionalitet har været en af de meget efterspurgte blandt brugere og potentielle brugere af Sharepoint i skyen - og til årets Sharepoint-konference i Los Angeles lovede Microsoft da også, BCS ville blive tilføjet inden længe.

"Du kan se det som en forbindelse fra din cloud-service til alle andre data-punkter ved hjælp af webservices," forklarede Sharepoint-boss Jared Spataro til Computerworld.

Af andre nyheder kan nævnes, at Office 365 nu er understøttet bedre på Windows Phone 7.5, så man kan tilgå og redigere Sharepoint-dokumenter fra smartphonen, og at der er forbedrede muligheder for at nulstille adgangskoder for administratoren.

Endelig er Microsoft nu klar med unified communications-løsningen Lync til Mac og flere forbedringer af Office Web Apps.

Sådan går det med Office 365 i Danmark

Microsoft Danmark oplyser til Computerworld, at der nu er godt 900 danske virksomheder på Office 365 og over 100.000 brugere på henholdsvis Office 365 og BPOS.

Blandt brugerne er B&O, SuperGros, ISS, A.P. Møller, Coloplast og Konica Minolta - men langt størstedelen af brugerne er mindre virksomheder.

Microsofts største cloud-konkurrent er Google Apps, der også efterhånden begynder at vinde indpas herhjemme.

Gartner har peget på, at Microsoft og Google nu er ligeværdige konkurrenter, når det alene handler om cloud-email.

Gartner vurderer, at cloud e-mail, der i dag har tre til fire procent af det samlede marked, vil udgøre omkring 20 procent i 2016 og 55 procent i 2020.

Du kan læse mere om fordele og ulemper ved de to løsninger her.

Læs også:

Office 365 og Google Apps: Det kan de bruges til

Fra Exchange Server til Office 365: Her er dommen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere