Artikel top billede

Forbudt at belønne Facebook-deling med firma-indhold

De nordiske forbrugerombudsmænd forsøger at lave et regelsæt, der passer til Facebook. Det er en svær balancegang.

Er det på kant med god markedsføring at få sine kunder til at dele budskaber med deres venner på Facebook?

De normalt strenge regler for forbrugerbeskyttelse i Danmark og resten af Norden er svære at overføre direkte på Facebook og andre sociale medier. Derfor har forbrugerombudsmændene i Norden sammen lavet et udkast til, hvor stort spillerum virksomheder skal have på for eksempel Facebook.

Udkastet er sendt i høring nu og kan læses her.

Du må ikke belønne folk for at dele

I udkastet er der flere regler, som kan vise sig svære at leve op til og ikke mindst at håndhæve.

For eksempel må erhvervsdrivende ikke præmiere eller belønne brugerne for at videresende firmaets beskeder (både online og offline) til andre, som ikke har anmodet om en kommerciel henvendelse.

Forbrugerombudsmændene er godt klar over, at spredning af kommercielle budskaber er alment accepteret på Facebook. Så selv om videresendelser af firmaers beskeder i tekniske termer kunne kategoriseres som spam, er det ikke ulovligt. Kun hvis firmaerne kontakter personernes venner med andet salgsmateriale end det, som personerne har delt med venner på Facebook.

"På den baggrund vil de nordiske forbrugerombudsmænd indtil videre have fokus på de mere aggressive former for spredning, hvor spredningen ikke alene beror på brugerens ønske om at videregive budskabet, men hvor den erhvervsdrivende skaber et særligt incitament til at sprede det kommercielle budskab ved fx at belønne brugeren for at dele," lyder oplægget.

En belønning er alt mellem betaling, højere vinderchancer i konkurrencer og lovning om rabat, hvis man spreder budskabet.

Facebook har selv regler for, hvor meget man må kræve af konkurrencedeltagere og kunder, selv om reglerne kun sporadisk bliver håndhævet. Men hvis forslaget vedtages, kan det blive en decideret overtrædelse af markedsføringsloven i Norden at lave den type kommercielle tiltag på Facebook.

Desuden mener forbrugerombudsmændene, at erhvervsdrivende skal holde sig fra at opfordre budskaber på Facebook, hvis markedsføringen særligt henvender sig til børn og unge.

Vis tydeligt hvem du er

Det er dog tilladt, at betale forbrugere eller bloggere for at omtale eller markedsføre et produkt på sociale medier. Det skal bare fremgå tydeligt, at der sker en betaling.

Det skal tydeligt fremgå på Twitter, Facebook, blogs og hvor omtalen ellers dukker op, at der er sket en betaling, og det er virksomhedernes pligt at oplyse de personer, der modtager betaling, at de skal spille med åbne kort over for deres venner og læsere.

Forbrugerombudsmændene mener også, at det er nødvendigt at lovgive om, at personer tydeligt skal angive, at de arbejder i den virksomhed, som de reklamerer for, hvis de skriver rosende om den i deres private Facebook-opdateringer. Selv om man må gå ud fra, at de fleste Facebook-brugere godt ved, hvor deres venner arbejder.

Der kan desuden være tale om overtrædelse af god markedsføringsskik, hvis firmaer kræver, at man skal oprette sig på Facebook for at være med i en konkurrence, nævnes det i oplægget.

Forbrugerombudsmændenes eget udkast til markedsføring på sociale medier kan læses her. Der kan indsendes høringssvar frem til den 19. december.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere