Artikel top billede

Derfor er email på vej på alderdomshjem

Det er helt naturligt, at email-kommunikation er ved at dø i virksomheder. Vi bruger det helt forkert, siger danske iværksættere.

Det gav genklang i it-branchen, at et verdensomspændende it-firma i denne uge valgte at droppe email
Men det franskejede it-firma er på rette vej.

Det mener danske Podio, der selv er godt i gang med at lære små- og mellemstore virksomheder, at fremtiden tilhører mere moderne redskaber end email.

"Der er sådan set ikke noget galt med email. Vi er bare begyndt at bruge det forkert," siger medstifter i Podio Anders Pollas.

"Email har primært været tænkt som kommunikationsmiddel mellem to mennesker. Altså en-til-en eller i bedste fald en-til-mange - og så slut! For det er lige så snart, det går fra mange-til-mange eller vender tilbage til en selv, at det fuldstændig falder fra hinanden".

Et fastfrossen fossil

Podio har særlig god indsigt i ulemperne ved emails, for firmaet markedsfører inddirekte sin tjeneste som et alternativ til epost. Men selv om Podio kan profitere af emailens død, vil ComON gerne høre om firmaets erfaringer med mail og alternativer i en organstion.

Problemet med email er, at det nu bruges til noget, som det aldrig var tænkt til, mener Anders Pollas.

"Email er jo basalt set en måde at transportere noget, man har skrevet, videre, og derfor fejler det, når man forsøger at tænke samarbejde eller andre former for koordinering ind i det," siger Anders Pollas.

I en samarbejdssituation er flokken af medarbejdere en del af en dynamisk proces mod et fælles mål. Hvis deres kommunikation foregår på email, så er det ikke selve opgaven, der havner i deres indbakke. Det er et udklip af en proces, der er umulig at arbejde og interagere med.

"Man er jo i færd med at udføre en opgave et helt andet sted, som man på en måde fryser i tid og brænder en kopi af og sender ud til folk, og så arbejder de teoretisk i ti forskellige dokumenter, og samtalen om produktet er løsrevet fra selve opgaven".

Den email-hadende direktør hos Atos ser email som en langsom kommunikationsform, der skader mere end den gavner.

"Jeg vil give Atos-direktøren ret i, at i forhold til intern kommunikation, så har email en underlig, bedaget form. Det er en anakronistisk metode, når man tænker på hvor relativt nemt, det er for en teenager at sætte noget kommunikation op via Facebook eller at bruge et hvilket som helst andet værktøj," siger Anders Pollas beskedent uden at nævne sit eget prisvindende produkt.

Podio er dog langt fra ene om redefinere måden at samarbejde på - og skubbe email ud i glemslen. Eksempler kan ses hos Confluence, BasecampYammer og der kommer hele tiden flere - for eksempel Collatebox

Apple droppede jo også floppy

Anders Pollas sammenligner Atos-beslutningen med Apples beslutning om at droppe floppydrevet i sine computere flere år, før resten af branchen fulgte trop.
Atos er fortroppen, og andre vil følge med.

"Jeg tror Atos-direktørens pointe er, at han har indset, at der er en bedre måde at kommunikere på, end bare sanseløst at sende ting rundt i virksomheden. For selv om det efterhånden er en gammel joke, så er det stadig det, der sker. Altså at man lige for at "cover my ass" sender en mail cc til en masse mennesker, og når folk så skal bruge oplysningerne, så kan de ikke finde det alligevel," siger Anders Pollas.

Drukner man ikke bare i Podio-notifikationer?

Podio mener, at firmaet er svaret på det behov, som emails-kommunikation ikke kan løse. I Podio får man ikke beskeder, om noget der sker andre steder. I Podio bliver selve opgaven (et regneark, en reklamekampagne eller salgsarbejdet) omdannet til et objekt, som er omdrejningspunktet for kommunikationen, så det kun er når der sker noget med objektet, at de tilknyttede personer bliver notificeret.

Men ikke desto mindre vil man som ny Podio-bruger opleve at modtage mange notifikationer i sin indbakke, hvor man får besked på at, der sker et eller andet ovre på Podio.

Er vi så ikke lige vidt, hvis ens email-indbakke drukner i Podio-beskeder i stedet for regulære emails?

"Jeg vil sige det på en anden måde. At hvis notifikationerne i indbakken begynder at være et irritationsmoment, så det måske et tegn på, at man ikke længere skal lade sin email være sin "indbakke". Så er man måske klar til at gøre sin Podio-indbakke til den, man tjekker først om morgenen," siger Anders Pollas.

"Vi ved godt, at mange af vores kunder kommer fra en emailverden, derfor er notifikationerne et form for transition tool. Men mange af vores kunder begynder at melde notifikationerne fra med tiden, når de begynder at leve i Podio, og efterfølgende tjekker deres email på samme måde, som de jo også tjekker telefonbeskeder og deres analoge postbakke".

Den seneste tilføjelse til Podio er netop flere muligheder for at finindstille frekvensen af adviseringer plus de såkaldte live push-notificationer, der oplyser brugere om nyheder i deres projekter, så de er informeret men ikke nødvendigvis ikke behøver at forlade det arbejde, de er i gang med.

Det fransk ejede Atos, der dropper email som kommunikation mellem ansatte, vil stedet kigge på Facebook-lignende systemer og chat. Ifølge Anders Pollas er franskmændene ikke betalende kunder hos Podio endnu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere