Artikel top billede

Tablets er den sikreste vej til din netbank

Det er langt det sikreste at gå i banken via tablet-computeren. I hvert fald indtil videre.

Der tales meget om mobil malware.

Men indtil videre er antallet af mobile trusler meget begrænset.
Det har fået sikkerheds-leverandøren F-Secure til at konkludere, at den sikreste måde at gå i netbanken på, faktisk er at bruge sin tablet.

Indtil videre er der ikke registreret en eneste trojaner rettet mod netbank på mobilen.

"På nuværende tidspunkt er tablets (via krypteret WiFi) nok den sikreste platform at bruge sin netbank på," konstaterer F-Secure i en meddelelse.

Men samtidig tilføjer firmaet, at det kun er et spørgsmål om tid, før de it-kriminelle følger trop.

Har ikke højere sikkerhed

Det har altid været sådan, at brugerne rykker først, og når brugertallet er stort nok, så kommer de kriminelle også med deres malware.

Der er altså ikke tale om, at de mobile platform som udgangspunkt har en højere sikkerhed.

De har bare været mindre interessante, fordi antallet af mobile netbank-brugere har været begrænset - men det ændrer sig hurtigt.

F-Secure regner også med at se mere malware til Windows Phone 7, som blandt andet findes på de nye mobiltelefoner fra Nokia.

Kompleks udfordring

"Det er nemt at udvikle apps til alle versioner af Windows. Med Microsoft's .NET struktur er det nemlig let at transportere apps mellem Windows 7, Xbox Live og Windows Phone 7. Måske vil malware udviklere med tiden udnytte denne portabilitet", siger Michael Dahl, der er landechef hos F-Secure.

I årevis har analytikere forudsagt, at internetbrugere vil ende op med én enkelt digital enhed, der erstatter alle andre.

Men selv om antallet af nye enheder hele tiden øges, tager forbrugerne den nyeste teknologi til sig uden nødvendigvis at skifte de gamle gadgets ud.

Det ser med til at gøre sikkerheds-udfordringen endnu mere kompleks, når brugernes data og applikationer spredt ud over smartphones, tablets og pc'er.

Et godt eksempel på, at ny teknologi ikke nødvendigvis erstatter den gamle, er operativsystem Windows XP, som først i de seneste måneder er blevet afløst af Windows 7 som det mest populære pc-operativsystem.

"Brugerne har tendens til at tilføje nye devices med nye styresystemer, uden nødvendigvis at opgive deres gamle XP-drevne maskiner, hvilket desværre er gode nyheder for online hackere, da XP OS stadig er deres foretrukne mål," siger Michael Dahl.

Windows XP er netop berygtet for sin svage sikkerhed i forhold til nyere Windows-versioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere