Artikel top billede

Se listen: Her de vigtigste it-trends i 2012

Analysefirmaet IDC udpeger de vigtigste tendenser, som vil præge virksomhedernes brug af it i 2012.

Læs også:

Gartners bud på de vigtigste it-trends i 2012

Computerworld News Service: Markedsanalytikere fra IDC vurderer, at det trækker op til storm i markederne for cloud, mobil og såkaldt "big data".

De regner ligefrem med, at selskaber som Microsoft, HP, SAP, RIM og andre - heriblandt Apple - kommer til at opleve at 'stå ved en korsvej' i 2012.

"Sidst på året bør det være blevet nogenlunde tydeligt, hvilke leverandører, der vil - og hvilke der ikke vil - være at finde blandt branchens førende sidst på dette årti," udtaler Frank Gens, der er senior vice president og chefanalytiker hos IDC.

IDC's prognoser for 2012 inkluderer følgende:

Her er listen:
- Forbruget inden for mobilitet, cloud-services, sociale medier og teknologier til analyse af big data stiger med omkring 18 procent per år og forventes at stå for mindst 80 procent af al væksten i it-forbruget mellem nu og 2020.

IDC forudsiger, at det bliver i 2012, at nogle af de første store slag vil ske, hvor selskaberne forsøger at positionere sig selv som førende på disse afgørende og hurtigt voksende teknologiområder.

- IDC forudsiger, at det globale it-forbrug vil stige 6,9 procent fra 2011 til lige knap 10 billioner kroner i 2012. Op mod 20 procent af denne samlede vækst vil være drevet af smartphones, tablet-pc'er, mobile netværk, sociale medier og big data-analyse.

- 2012 bliver også året, hvor der vil ske det, som IDC kalder "mobilherredømmet," hvor de mobile enheder overgår de traditionelle pc'er, både hvad angår antal leverancer og forbrug, og hvor mobil-apps med 85 milliarder downloads genererer større omsætning end mainframe-markedet.

- Der vil i 2012 også være ophedet konkurrence på mobilitetsområdet, idet Microsoft melder sig i den afgørende kamp om dominans i markedet for mobilstyresystemerne, og Kindle Fire udfordrer iPad i markedet for tablet-pc'erne.

- Også konkurrencen inden for cloud computing vil tiltage, idet erhvervslivets it-afdelinger skifter fokus fra opbygning af infrastruktur til oprettelse af applikations-platforme og -økosystemer.

Slaget om dominans inden for enterprise-platforme er allerede under opsejling, hvor etablerede spillere som IBM, Microsoft og Oracle står overfor seriøs konkurrence fra Amazon, Google, Salesforce.com og VMware.

IDC regner eksempelvis med, at Amazon Web Services' omsætning i 2012 vil overstige 5,5 milliarder kroner, efterfulgt inden for 18 måneder af Googles enterprise-forretning.

Fusioner og opkøb i vente


IDC forventer også at se en storm af fusioner og opkøb i 2012 i kampen om at vinde konkurrencefordele. Det forudsiges for eksempel, at Microsoft inden for et år vil købe en indholds-/medie-cloud såsom Netflix for at få en markedsplads til sine apps og sit øvrige indhold.

Af andre potentielle hovedmål for opkøb nævner IDC cloud-applikations-/SaaS-virksomheder såsom Workday, NetSuite og Taleo.

- IDC forventer ligeledes at adskillige store it-leverandører vil foretage "symbolske" opkøb inden for sociale medier, mens andre vil fortsætte med at udvide deres community-platforme. Virksomheder som LinkedIn, Spigit, BrightIdea, Attensity og Lithium er oplagte mål for Microsoft, IBM og Oracle.

- Big data vil i 2012 blive udråbt som den næste helt nødvendige "must have"-kompetence, idet datamængderne stiger fra i år med 48 procent til 2,7 zettabyte. Mere end 90 procent af disse datamængder vil være ustrukturerede data såsom billed-, video- og lydfiler fra for eksempel sociale netværk, der er fulde af rig information men udfordrende at analysere.

2012 bliver sandsynligvis et travlt år i forhold til fusioner og opkøb inden for big data, hvor de store it-leverandører vil forsøge at købe sig til højere funktionalitet.

- Forbruget på mobildata vil for første gang overgå forbruget på faste datanetværk.

- 80 procent af alle nye kommercielle enterprise-apps vil blive udrullet på cloud-platforme.

- 15 procent af alle nye mobil-apps vil være baseret på HTML5 sidst på året 2012.

- Leverandører fra nye markeder såsom Huawei og China Telecom vil gøre aggressive fremstød i udviklede markeder heriblandt i USA.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Gartners bud på de vigtigste it-trends i 2012




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere