Artikel top billede

EU gransker Apple i ny monopol-sag

EU har kig på Apples rolle i ny monopolsag om e-bøger, hvor flere store forlag også skal granskes.

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen har indledt en formel monopol-undersøgelse, der skal afsløre, hvorvidt fem internationale forlag har bedrevet konkurrenceforvridende virksomhed over salget af e-bøger i Europa.

Apples rolle i salget af e-bøger vil bliver undersøgt, sammen med de fem forlag Hachette, Harper Collins, Simon & Schuster, Penguin og Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck.

"Kommissionen vil især gerne finde ud af, hvorvidt forlagene i samarbejde med Apple har indgået ulovlige aftaler eller begået ulovlige handlinger med det formål eller med den effekt at begrænse konkurrencen i EU eller i EEA ('European Economic Area'), skriver kommissionen i en udtalelse om sagen i denne uge.

"Kommissionen er desuden i gang med at undersøge de nærmere omstændigheder i den aftale, som ovennævnte fem forlag og forhandlere har indgået omkring salget af e-bøger."

Europa-Kommissionen siger, at den "har informeret virksomhederne og konkurrencemyndighederne i de enkelte medlemslande om, at undersøgelsen er indledt."

Det er endnu usikkert, hvor lang tid undersøgelsen vil tage.

Kommissionen meddeler, at det kommer an på sagernes kompleksitet og virksomhedernes samarbejdsvillighed.

Undersøgelsen kommer efter en fælles efterforskning mellem kommissionen og den britiske konkurrencemyndighed, Office of Fair Trading (OFT), af salget af e-bøger.

OFT har afsluttet undersøgelsen af "administrative prioriterings-grunde" men vil forsætte samarbejdet med den formelle undersøgelse.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere