Artikel top billede

Apple kan få tysk forbud mod salg af iPhone og iPad

En tysk domstol har afgjort at Apple krænker et GPRS-patent fra Motorola. Det kan betyde et stop for salget af iPhone og iPad i Tyskland.

Apple har lidt et alvorligt nederlag i en patentretssag mod Motorola i Tyskland.

En tysk domstol i Mannheim har afgjort at Apple krænker et af Motorolas GPRS-patenter med sine produkter.

Det kan betyde at Apple ikke længere må sælge sin iPhone og 3G-udgaven af iPad på det tyske marked.

Sagen handler om et europæisk patent med nummeret 1010336B1, der beskriver en teknologi til datatransmission i mobilnet. Denne teknologi er en central del af GPRS (General Packet Radio Service).

Apple har ikke afvist patentets gyldighed og har også tilbudt at betale licens til Motorola; men de to parter kunne ikke nå til enighed om vilkårene.

Apple forbeholder sig retten til at klage over patentet, hvis Motorola forlanger erstatning for tidligere krænkelser af patentet, og det vil Motorola ikke acceptere.

I retten har Motorola fået medhold. Dommeren mener at Apple's tilbud er selvmodsigende.

Man kan ikke på den ene side tilbyde at betale licens for fremtidige produkter og på den anden side forsøge at underkende patentets gyldighed for ældre produkter.

Apple kan heller ikke hævde, at firmaets underleverandører allerede har licens til den pågældende teknologi, afgjorde retten.

Med afgørelsen kan Motorola Mobility nu forlange at Apple skal stoppe salget af iPhone og iPad 3G i Tyskland.

Det kræver dog at Motorola skal stille en sikkerhed på 750 millioner kroner.

Det skal dække et muligt erstatningskrav fra Apple, hvis selskabet får medhold i den næste instans. Apple havde krævet at sikkerheden skulle være på 15 milliarder kroner.

Apple har allerede signaleret, at man vil anke afgørelsen og selskabet forventer ikke, at den kommer til at påvirke julesalget i Tyskland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere