Artikel top billede

Image 2011: N for Nokia og nedtur

Det er ikke kun hos forbrugerne, at Nokia har oplevet et imagemæssigt kollaps. Også forhandlerne vender tommelfingeren ned for Nokia.

Nokia-aktien var tilbage i 2007 omkring 200 kroner værd. I dag skal man have omkring 30 kroner op af lommen for at købe en tilsvarende aktie. Rent aktiemæssigt virker det, som om Nokia har set sin storhedstid. Det er blevet ekstra tydeligt, siden canadieren Stephen Elop som den første ikke-finne satte sig ved styretøjet hos mobilgiganten.

Ud over, at Elop skrottede Nokias egenudviklede smartphone-styresystem, Symbian, og lagde Nokias smartphone-fremtid i hænderne på Microsoft (hvor Elop i øvrigt kom fra) og dermed grundskød Nokias image som teknologisk innovativ, så skrottede han også 1.000 Nokia-arbejdspladser i Danmark.

Det har selvfølgelig berørt Nokias image hos de danske forhandlere, hvilket tallene tydeligt viser. Hele 19 pladser er Nokia faldet. Fra en plads som nummer 18 i 2010 til en plads som nummer 37 i år.

»Når man får en ny ledelse, som dropper Nokias styresystem, så siger man: »Nu har Nokia da givet helt op«. Nokia har skuffet stort. Det, forhandlerne siger i undersøgelser, er, at Nokia er goodbye og gammeldags,« siger IFO-analytiker Palle Klinke Hansen.

Samtidig understreger han, at det bestemt ikke har pyntet på bedømmelserne, at Nokia i processen har valgt at lukke sin udviklingsafdeling i Danmark.

Ifølge Palle Klinke Hansen er netop de 1.000 fyresedler i Danmark et godt bud på, hvorfor Nokia i år er den absolutte bundskraber, hvad angår virksomhedsledelse.

Men det er ikke kun på ledelse, at forhandlerne straffer Nokia. Det er også på produkternes salgbarhed, som bestemt er en parameter, der tæller højt hos forhandlerne. Her er Nokia rutsjet 21 pladser ned på listen - fra en 17. plads til en plads som nummer 38.

»Det er gået meget hurtigt nedad. Det er interessant, men det sender også et budskab til Nokia om, at de snart skal komme med noget banebrydende, ellers udvander de brandet og får meget svært ved at komme igen,« konstaterer Palle Klinke Hansen.

Note: Det skal retfærdigvis nævnes, at forhandlerne i år bedømte Nokia, før mobilproducenten i slutningen af oktober præsenterede de første nye Windows Phone-baserede Nokia-smartphones.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere