Artikel top billede

Image 2011: Forhandlere er usikre på skyen

Forhandlere og producenter er enige om, at cloud stormer ind i it-kanalen. Men hvis de skal leve sammen på en lyserød sky, er der brug for intensiv parterapi, der kan rydde forhandlernes tvivl af vejen.

Der er ingen vej uden om. Fremtiden i it-kanalen kommer til at byde på mere cloud computing. Den erkendelse lyser ud af et særligt afsnit i årets Image-undersøgelse, hvor forhandlerne er blevet bedt om at svare på en række spørgsmål om, hvordan de ser på cloud.

Svarene viser, at mange forhandlere allerede er godt i gang med at integrere cloud i deres forretning. Men samtidig peger svarene på indbyggede konflikter, som kan rokke ved magtforholdet mellem forhandlere og producenter.

Ikke mindst efterlyser forhandlerne klar besked fra de store cloud-leverandører om, hvad databehandling uden jordforbindelse betyder for kunder, løsninger og forhandlernes egne muligheder for at tjene penge.

Ud af de 1.418 forhandlere, der har svaret på de særlige cloud-spørgsmål i Image-undersøgelsen, siger godt en tredjedel, at de allerede i dag er i gang med at sælge eller rådgiver om cloud til deres kunder. Men kigger forhandlerne i krystalkuglen, forventer næsten to tredjedele, at de allerede inden for de næste to år »måske« eller »helt sikkert« vil være med på cloud-bølgen.

Kun seks procent er uenige i, at cloud vil få en stor udbredelse. Men allerede her stikker usikkerheden om fremtiden hovedet frem. Ganske vist er næsten 50 procent enige i udsagnet, men næsten lige så mange er tvivlere og siger »både/og« eller »ved ikke«.

Hvor er min forretning?

Samme billede tegner sig, når spørgsmålet går på, om cloud åbner for større forretningsmuligheder. Det mener 35 procent, mens hver anden tvivler.

Også frygten, for at producenterne vil bruge cloud til at kannibalisere forhandlernes forretning, er langt fremme i bevidstheden.

Hver tredje regner med, at flere kunder vil handle direkte hos leverandørerne. Og næsten lige så mange forudser, at cloud vil ramme dem på indtjeningen. Image-undersøgelsen spørger også til, hvor godt - eller rettere, mindre godt - producenterne har forklaret kundefordele, opbygningen af cloud-løsningerne og ikke mindst hvilke forretningsmuligheder cloud åbner for forhandlerne selv.

Den korte version lyder, at producenterne har en stor pædagogisk opgave i forhold til forhandlerne.

Kun 20 procent er enige i, at kundefordelene er blevet forklaret godt. Endnu færre - 15 procent - synes, de har fået klar besked om indholdet af cloud-løsningerne, og sølle 12 procent føler sig ordentligt informeret om forretningsmulighederne i skyen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere