Artikel top billede

Derfor kan satsningen på Google+ give bagslag

Google er i gang med aggressivt at integrere Google+ på tværs af virksomhedens produkter, men det sociale netværks succes er langt fra sikret.

Læs også:

Nu kommer Google+ i en ny version til erhvervslivet

Computerworld News Service: Google har gjort det klart, at Google+ ikke skal ses som et isoleret socialt netværk.

I stedet er det en form for master-applikation, der skal sammenkæde alle Googles produkter og give dem et fælles socialt lag og en mekanisme, hvormed brugerne kan dele fotografier, video, anbefalinger, kort, produktanmeldelser, links, vurderinger, blogindlæg og andet indhold.

Det er en risikabel strategi for Google, for hvis Google+ ikke fænger an, eller endnu værre, hvis det går ned med et brag i en privacy-skandale, så kan alle Googles applikationer opleve negative konsekvenser.

Risikoen for et nederlag med Google+ er reel. Selv om Google har skabt flere ekstremt populære produkter - søgemaskinen, Gmail, YouTube og reklamenetværket bare for at nævne nogle stykker - så har virksomheden også oplevet sin andel af nederlag, især med sociale netværk.

Er før gået galt

Applikationen Buzz til sociale netværk og mikroblogging blev for eksempel ikke bare en fiasko blandt brugerne men sendte Google lige ind i en privacy-skandale, der endte med en hård straf til virksomheden fra den amerikanske regering og med at produktet blev sendt på pension.

"Google+ er absolut ikke nogen garanteret succes," siger brancheanalytiker Greg Sterling.

Selv om Google+ først blev introduceret ved en begrænset udgivelse i juni og gjort offentlig tilgængelig i september, så har administrerende direktør for Google, Larry Page, satset stort på produktets succes og krævet dyb integration med andre Google-produkter.

Den proces er allerede startet og vil fortsætte næste år.

Sådan går det med Google+

På ganske få måneder er Google+ blevet integreret på forskellige niveauer med YouTube, Blogger, Gmail, Picasa Web, Reader, Google Music og med søgemaskinen. Det har også givet anledning til klager.

For at opsætte en Google+ konto skal brugerne for eksempel linke den til Picasa Web og på den måde erstatte deres Picasa Web-brugernavn, der i mange tilfælde er et pseudonym, med deres navn i Google+, hvor Google kræver, at brugerne anvender deres rigtige navn.

Integrationen med Reader betød, at Google måtte lukke ned for de oprindelige funktioner til indholdsdeling i den populære RSS feed manager og i stedet lægge funktionerne over på Google+ i modificeret form.

Det betød, at Reader-brugere, der ville fortsætte med at dele RSS feed-indhold med andre, først skulle oprette en konto i Google+ og på samme måde opgive deres brugernavn til fordel for deres rigtige navn. Integrationen mellem Google+ og Reader viste sig rigtig upopulær blandt en del meget højtråbende brugere.

Derfor integrerer Google alt

Google indser sandsynligvis, at hvis Google+ overhovedet skal have en chance for at blive den dominerende platform, så skal det integreres med virksomhedes andre produkter, siger Greg Sterling.

Ellers vil det ikke have ret gode chancer imod Facebook, hvis brugere sandsynligvis ikke vil forlade tjenesten til fordel for Google+, siger han. Og selv om der er et tocifret millionantal brugere på Google+, så er det ikke meget i forhold til Facebooks mere end 850 millioner brugere.

Men det er også risikabelt for Google at presse for meget på med sammenkædningen med Google+.

"Ved at presse så aggressivt på for integrationen med Google+, kan Google blive tvunget til visse ting, der enten ikke fungerer så godt, eller som folk ikke vil acceptere, fordi de føler, at det bliver proppet ned i halsen på den. Det kan give bagslag," siger Greg Sterling.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.

Læs også:

Nu kommer Google+ i en ny version til erhvervslivet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere