Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Så vildt investerer Danske Bank i it-systemer

Danske Bank investerer heftigt i it, hvor alene netbanken og de bagvedliggende systemer servicerer omkring en million kunder.

Læs også:

Danske Bank låner CSC en halv milliard kroner

Sådan træner banken ansatte mod social engineering

En milliard kroner.
 
Så meget har Danmarks største bank, Danske Bank, investeret i informationsteknologi igennem de seneste fire til fem år.
 
Mange hundrede millioner kroner er brugt på at fusionere bankens opkøb i Irland og Finland, hvor flere hundrede filialer i de to lande igennem de seneste år er blevet koblet til Danske Banks it-systemer, og en pæn slat penge er gået til udvikling i Danmark.
 
Hvor meget, der er investeret i henholdsvis it-fusionen i de udenlandske opkøb og i bankens it-systemer i Danmark, ønsker pengeinstituttet ikke at komme nærmere ind på.
 
Afdelingsdirektør Simon Steen-Petersen fra Danske Bank, Kanaler, fortæller dog, at it-investeringerne herhjemme er fordelt på bankens interne systemer og netbanken.
 
"Det er dog lidt svært at skille vores bagvedliggende systemer og netbanken ad, fordi de jo begge er en del af de digitale løsninger, som kunderne møder. De bagvedliggende systemer er til vores fordel, mens netbanken gerne skulle være til kundernes fordel," forklarer Simon Steen-Petersen.
 
Netbanken vokser
Afdelingsdirektøren fortæller, at Danske Bank i Danmark har investeret heftigt i at videreføre strategien med at flytte simple transaktioner fra kassen og telefonsupporten over til selvbetjening i netbanken, så banken kan frigøre flere ressourcer til kunderådgivning.
 
Og noget tyder på, at strategien virker efter hensigten.
 
"Alene over det seneste år er antallet af transaktioner i kassen faldet med 20 procent, mens opkald til vores telefonsupport er faldet med samme procentdel, og samtidig er interaktioner med netbanken eksploderet," siger Simon Steen-Petersen.
 
Udviklingen har betydet, at banken har kunnet skære hårdt i antallet af filialer og medarbejdere. Således havde Danske Bank sammen med BG Bank omkring 800 filialer i 2001. Det tal er i løbet af 10 år barberet ned til 306 filialer i dag.  
 
Simon Steen-Petersen ønsker dog ikke at komme konkret ind på, hvor meget banken sparer ved at lade sine omkring en million kunder gøre arbejdet selv på netbanken.
 
"Netbanken har været en god forretning, men det handler ikke kun om at spare penge. Vi står i en konkurrencesituation, og så handler det jo i høj grad om at holde på kunderne med appellerende netbanks-løsninger," fortæller han.
 

I de seneste år har banken investeret heftigt i at få netbanken ud på andre platforme end "blot" pc'en.

Investerede for tidligt i mobilbanken

Ifølge Simon Steen-Petersen fra Danske Bank vælger kunderne i høj grad bank efter, hvor god den tilhørende netbank er.
 
Siden indførelsen af netbanken i 1996 har Danske Bank ikke ligget på den lade side.
 
Især mobilbanken og netbank til eksempelvis iPad har i de seneste år været de store udviklingsmålsætninger, selv om Danske Bank for fem år siden nær snublede i sin egen udviklings-iver.
 
"Vi var nok lidt for tidligt ude med en mobilbank til WAP for fem år siden, hvor vi brugte mange ressourcer på en løsning, som kunderne ikke brugte særlig meget. Men den indsats har vi siden kunnet lukrere på i vores nuværende udvikling af mobil-løsninger," siger Simon Steen-Petersen.
 
Brugervenlighed og blingbling
Nutidens bank-løsninger på nettet handler ifølge Danske Bank i høj grad om brugervenlighed og lækkert design.
 
"Tidligere havde vi nok en tendens til at udvikle mere mod ingeniører end almindelige kunder, og det betød, at vi havde en masse funktioner, der ikke rigtig blev brugt. Nu satser vi i stedet på, at løsningerne er pakket ind i lækkert design, så kunderne får lyst til at bruge eksempelvis mobilbank," siger Simon Steen-Petersen.
 
Med brugervenlige løsninger og lækkert design følger også nogle valg - og ikke mindst fravalg.
 
For Danske Banks vedkommende udviklingen mod lækkerheden betydet, at banken har skåret et hav af funktioner væk fra iPad'en og mobilbanken, så kun de mest benyttede services er til stede og præsenteret ordentligt.
 
Senest har bankens mobilbank vundet Danish App Awards i både kategorien årets mobil-app og bedste funktionalitet med sin mobile netbank.

Læs også:

Danske Bank låner CSC en halv milliard kroner

Sådan træner banken ansatte mod social engineering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere