Artikel top billede

Adobe lukker kritisk sårbarhed i populær software

Adobe lukker hul, som kinesiske hackere kan have udnyttet.

Læs også:

Adobe advarer: Farligt hul i Reader og Acrobat

Computerworld News Service: Adobe oplyste torsdag, at virksomheden i dag, fredag, vil udgive en rettelse til en ældre version af pdf-læseren Reader for at hindre flere angreb som de, der fandt sted tidligere på måneden mod flere store leverandører til det amerikanske forsvar.

For ni dage siden bekræftede virksomheden, at der er en kritisk fejl i både Reader og Acrobat 9.x og lovede at rette den i denne uge.

Sikkerhedsanalytikere har afdækket disse angreb, der specifikt er målrettet Reader 9.x ved hjælp af skadeligt kodede pdf-dokumenter vedhæftet falske e-mails.

Dagen efter Adobe offentligt bekræftede sårbarheden, bekræftede analytikere fra Symantec, at angrebene er rettet mod forsvarsleverandører samt individer, der arbejder i telebranchen og inden for produktions-, computerhardware- og den kemiske sektor.

Angrebene var på deres højeste 1. december, oplyser Symantec.

Angriberne har sandsynligvis forsøgt at stjæle fortrolige oplysninger.

Sådan bliver du snydt

Hvis det skadelige pdf-dokument åbnes af modtageren, kaprer det Windows-pc'en og inficerer den med "Sykipot", der er en bredt anvendelig bagdør.

Den blev opdaget i marts 2010 i forbindelse med en række angreb, der udnyttede en sårbarhed i Microsofts Internet Explorer 6 og 7, som på daværende tidspunkt endnu ikke var blevet lukket.

Senere analyser udført af Symantec og andre har fundet ting, der peger på kinesisk medvirken: Der var koderester skrevet på forenklet kinesisk og malwarens command-and-control-server blev sporet til en kinesisk IP-adresse.

Hvem kan stå bag?

Men til forskel fra Symantec tror den uafhængige sikkerhedsanalytiker Brandon Dixon ikke, at der står nogen nationalstat eller velfinansieret organisation bag Sykipot-angrebene, der udnytter sårbarheden i Reader.

"Det værktøj, der er blevet brugt til at oprette dette skadelige pdf-dokument, er hverken fleksibelt eller sofistikeret... Alene af denne grund har jeg svært ved at tro, at dette angreb skulle være udført af en nationalstat," skriver Dixon i et blogindlæg

"I stedet tror jeg, at angrebet er udført af en lille gruppe personer, hvis motivation er at hjælpe deres regering ved at videregive data. En sådan adfærd passer på den kinesiske model af en hacker og forklarer lidt bedre de særlige kinesiske kendetegn, der er fundet i blandt andet dokumentet."

Adobe fremhævede igen i går - ligesom i sidste uge - at virksomheden ikke vil udgive rettelser til Reader og Acrobat 10 til Windows eller til nogen version af disse programmer til Mac OS X og Unix før 10. januar 2012.

Denne tidsramme forsvares med, at Reader 10 indeholder en såkaldt sandkasse, der beskytter mod exploits, mens der ikke er set nogen tegn på angreb målrettet OS X eller Linux.

Oversat af Thomas Bøndergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere