Artikel top billede

Foto: Per Arnesen (Foto: Per Arnesen)

e-Boks: Derfor er vores app sikker for dig

Den nye app til smartphones og iPad fra e-Boks bruger ikke NemID. Alligevel mener e-Boks, at det er sikkert at bruge app'en.

Læs også:

Mobil udgave af e-Boks forringer sikkerheden

Du skal bruge NemID-nøglekortet, hvis du vil logge på din e-Boks på computeren, men hvis du installerer den nye e-Boks app på din smartphone eller iPad, så kan du godt lægge det omstridte nøglekort væk.

NemID er ment som en sikkerhedsforanstaltning, så du kan sikre, at kun du har adgang til de dokumenter og oplysninger, du har liggende i eksempelvis e-Boks, netbanken eller offentlige myndigheder.

Men når du benytter dig af app'en på din mobile enhed og ikke bruger NemID, så får sikkerheden et hak i tuden, lyder kritikken.

NemID er ikke en mulighed

Men for e-Boks er det slet ikke en mulighed at benytte NemID ved login i app'en.

Du har måske oplevet, at du bliver bedt om en NemID-nøgle, hvis du vil foretage en kontooverførsel i din app til banken, men den idé kan på nuværende tidspunkt ikke bruges af andre.

Erik Knudsen, der er produkt- og udviklingschef hos e-Boks, forklarer:

"NemID afløser både det offentliges Digital Signatur og bankernes NetID og er for brugeren én samlet løsning. Men bagved ligger stadig to motorer, og dermed er det kun bankerne, der i dag har adgang til den del af infrastrukturen. Det betyder, at andre virksomheder ikke kan benytte sig af NemID på mobilen på nuværende tidspunkt."

Erik Knudsen tilføjer dog, at sikkerhed er i konstant udvikling, og at en NemID-løsning vil blive kigget på, når det på et tidspunkt bliver tilgængeligt.

Vi hæver niveauet

Trods manglen på NemID ved login i e-Boks' app, så mener Erik Knudsen ikke, at der er noget at være bekymret for.

Selvom NemID ikke anvendes i app'en efter aktiveringen fra computeren, så skal der stadig både cpr-nummer og en adgangskode efter eget valg til, før din digitale post kan læses.

"Vi har lavet en model, hvor vi kombinerer en aktiveringskode og en pinkode, og det er for at hæve niveauet over en ren pinkodeløsning, så aktiveringskoden faktisk virker som en ekstra sikkerhedsmekanisme," fortæller Erik Knudsen.

Han forklarer videre, at det altså kræver et kendskab til din hjemmelavede kode, der kan indeholde både bogstaver og tal, samt dit fulde cpr-nummer at tilgå dine dokumenter i e-Boks på din mobil.

Dermed mener han ikke, at det udgør nogen særlig risiko at benytte sig af app'en:

"Vi har lavet en løsning med et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau til den mobile platform og mener ikke, at der er nogen speciel risiko ved at bruge vores app."

Læs også:

Mobil udgave af e-Boks forringer sikkerheden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere