Komiker solgte sit show for en slik på nettet - og tjente tre millioner

Glem alt om DRM, dvd og eksklusivaftaler.

Den amerikanske komiker Louis CK er kendt for at provokere og forarge - men mest på scenen. I denne uge har han provokeret sin branche og mest af alt overrasket sig selv.

Den 10. december satte Louis CK sit seneste stand-up-show til salg på nettet. Det kan stadig downloades på hans egen hjemmeside for 30 kroner.

For en etableret kunstner i den kaliber er det en lav pris og tilmed en meget atypisk distributionsform at bruge, hvor distributionsselskaber bliver hoppet over, og showet kommer på gaden i en version, der hverken er beskyttet af DRM, låst fast af geografiske lanceringsdatoer eller andre kommercielle hensyn. Betal, download og gør hvad du vil med videoen.

Kan det betale sig?

Det havde kostet næsten en million kroner at optage og få redigeret filmen. Så stand-up'eren så med en vis ængstelighed frem til, om der overhovedet var nogen, der gad at betale, og om de, der gjorde, ikke bare lagde programmet ud som torrents.

På 12 timer blev der downloadet 50000 videoer. Og efter tre dage blev der solgt 110000 udgaver af showet. Der er sikkert solgt flere siden, men med en garanteret indtjening på næsten tre millioner kroner har eksperimentet vist sig succesfuldt.

Indtægten på bundlinjen er cirka en million.

"Det er mindre, end jeg ville have tjent, hvis jeg bare havde optrådt og ladet et andet firma om at optage og sælge showet til jer. Men de ville have krævet 100 kroner for videoen. De ville have givet jer en krypteret og geografisk låst video med begrænset værdi, og de ville have ret til at bruge jeres informationer til markedsføring. De ville have trukket den internationale lancering i langdrag. På den her måde skal du kun betale fem dollars, og du kan bruge videoen, som du har lyst til. Du kan se den i Dublin, Belgien eller Dubai," skriver Louis CK i en længere takketale på sin hjemmeside.

Lade venligst værd med at fildele den

Da showet blev lagt til download tryglede komikeren sine fans om ikke at lægge showet ud i forskellige torrent-netværk. Men der ligger den selvfølgelig allerede.

Mange har alligevel fundet sympati for eksperimentet og fundet 30 kroner frem. Måske skyldes det en lang og personlig dialog på forummet Reddit, hvor Louis svarer på spørgsmål om alt mellem himmel og jord.

Den positive modtagelse har fået den ellers hårde komiker med den kyniske stil til at bryde ud i en rørstrømsk takketale.

"Jeg har lært, at penge kan være mange forskellige ting. Det kan være noget, man hamstrer, kæmper om, beskytter eller stjæler. Men det kan også være en form for energi; drevet af en kreativ interesse for latter og mennesker. Penge kan samles og flyttes rundt og blive til brændstof for en fælles interesse for vittigheder om skrald, peniser og livet som far".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere