Artikel top billede

(Foto: Foto: Mikael Rieck)

Lad Morten Lund få din formue til at vokse

Investor Morten Lund vil lade private personer få del i sine it-investeringer. Men ikke uden risiko: "Dine penge kan være væk, inden du har sagt Bankoverførsel".

Morten Lund brændte nallerne og en større formue af på Nyhedsavisen. Men omverdenens tiltro til hans næse for gode investeringer er intakt.

Efter utallige opfordringer tilbyder Morten Lund nu hr og fru Danmark at investere i de lovende firmaer, som han selv tror på, og ville investere stort i, hvis han kunne. Hen over julen vil han lade interesserede skyde minimum 75.000 kroner i en pulje på maksimalt fire millioner kroner.

Et minimumsindskud 10.000€ (75.000 kroner) betyder, at der maksimalt er plads til 50 personer.

"Jeg vil give alle muligheden. Det er mest retfærdigt, at alle kan være med og ikke bare rige menneskers fonde. Efter jeg har set, hvordan banker har taget røven på folk med deres investeringstips, har jeg besluttet at åbne op for alle typer investorer," skriver han på sin blog under overskriften "You can invest and loose".

Men på trods af den risiko, så er manges interesse for at lade ham jonglere med deres midler stor. Blogposten blev lagt på nettet i aftes.

"Det var meget overraskende. Halvdelen af målet (fire millioner kroner, red.) var gået inden for fem-seks timer. Jeg kom ikke i seng før kl 5.00 i morges," siger Morten Lund til ComON.

Når loftet på fire millioner kroner er opnået, er det ikke muligt for flere at komme med i denne omgang.

Du kan investere - og tabe

Den overvældende interessen burde ellers ikke komme bag på Morten Lund, der gennem længere tid næsten dagligt får henvendelser fra private mennesker, der gerne vil investere i de firmaer, han selv kan se fremtidsmuligheder i.

Morten Lund er pt mest kendt for sin rolle i det danske iværksættereventyr Tradeshift, hvor han er bestyrelsesformand. Men hvis man vælger at kaste kroner i Lunds pulje af private investorer, skal man ikke forvente at få del i lige præcis den succes.

"Jeg fortæller ikke på forhånd, hvad jeg investerer pengene i, men de vil blive investeret i de projekter, hvor jeg selv er meget aktiv, og hvor jeg bruger de fleste af mine vågne timer. Pengene vil blive fordelt på flere nye ting, som jeg arbejder på, men ikke Tradeshift. (De er allerede for dyre for andre end professionelle investeringsfonde)," skriver Morten Lund og uddyber, at det primært vil blive investeringer i cloudbaserede virksomhedsløsninger.

Han skriver til gengæld ikke et ord om det afkast, som man skal forvente.

"Næh, jeg skriver jo nærmest det modsatte. At man skal forvente at tabe pengene. Så giver det også sådan en rar følelse, hvis man skulle gå hen og tjene lidt penge," lyder det muntert fra Morten Lund, der på bloggen uddyber, hvad man skal være parat til.

"Du skal være 100 procent klar over, at du kan miste dine penge hurtigere, end du kan nå at sige "bankoverførsel". Så du skal ikke investere mere end to til fem procent af din formue. Og der er for meget på spil til, at jeg vil tage imod dine mors penge."

Jeg har selvtilliden til det

Serie-iværksætteren er kendt for sine tidligere investeringer i Bullguard, Zyb og ikke mindst Skype. Han klarede sig fri af en personlig konkurs efter Nyhedsavisen og bruger i dag tid på for eksempel Everbread og Tradeshift.

Tidligere i år var Morten Lund med til at kickstarte kritikken af den danske branche for risikovillig kapital, der efter hans mening er sandet til.

"Min kritik går primært på, at de kalder sig venture-firmaer, men mange af dem arbejder som var de private equity-fonde, og det er jo sindsygt i 2011 at lave venturefonde, der er øremærket regionalt til Danmark. Binderagende galt. Alt bliver virtuelt. Vi finder det bedste talent og det bedste setup mange steder, der ikke er bundet på samme måde," siger Morten Lund.

"Men det her projekt skal ikke ses i relation til den kritik. Det handler mere om, at jeg endelig føler mig tryg og har selvtillid til at gøre det".

Hvis man også føler sig tryg nok til at investere, så er kassen åben frem til den 28. december. Hvis altså ikke den er fuld inden da.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere