Artikel top billede

TDC har 8.835 ansatte i Danmark. Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC nedlægger hundredvis af stillinger

Danmarks største teleselskab vil skære voldsomt i medarbejderstyrken.

Opdateret: 500 fuldtidsstillinger i TDC skal nedlægges i 2012.
 
Det fremgår af et nyhedsbrev, som Dansk Metal har udsendt.
 
Dansk Metal organiserer en del af medarbejderne i TDC.

"Teleafdelingerne mener, at TDC helt kan undgå at gennemføre uønskede afskedigelser, hvis hovedaktionærerne ville holde lidt igen med at forgylde sig selv," skriver afdelingen Tele Øst, der organiserer sjællandske telemedarbejdere i Dansk Metal.

Fagforeningen henviser til, at TDC's ejere siden 2006 har trukket over 50 milliarder kroner ud af teleselskabet i forbindelse med udbetaling af udbytte.

Teleselskabet, der ved udgangen af september havde 8.835 ansatte i Danmark, blev i 2006 overtaget af fem kapitalfonde. 

55,4 milliarder kroner udbetalt i udbytte 
De fem kapitalfonde ejer i dag igennem selskabet NTCH 59,1 procent af TDC-aktierne. 
 
TDC har siden 2006 haft de fem kapitalfonde som hovedaktionær i selskabet, og frem til salget af aktier sidste år sad de på 87,9 procent af aktierne.
 
Netop det ejerskab er blevet kritiseret for at suge penge ud af TDC. En af kritikerne har været tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.
 
I perioden med kapitalfondene som hovedaktionær har TDC i alt udbetalt 55,4 milliarder kroner i udbytter. Heraf er mere end 48 milliarder kroner røget ned i kapitalfondenes kasse.
 
Bestyrelsesformand Vagn Sørensen har dog forsvaret udbytterne. Det gjorde han blandt andet i november 2010 over for Computerworld.
 
"Vi har haft en majoritetsaktionær, som har en gæld, der skal tilbagebetales, og og vi har andre aktionærer, som også meget gerne vil have udbytte," sagde Vagn Sørensen og henviste også til ATP's aktiepost i TDC.
 
Han afviste ved samme lejlighed, at de store udbytter havde placeret TDC i en spændetrøje uden ressourcer til at opgradere infrastrukturen.
 
Computerworld forsøger at få en kommentar fra TDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere