Artikel top billede

Til højre ses Spamfighter-direktør Henrik Sørensen, der ved sin side har medstifter og medejer Martin Thorborg.

Spamfighter-chef revser Microsoft efter fyringstrussel

Selvom en maltetisk Microsoft-partner får på puklen for at sælge tvivlsomme produkter, så er en fyringstrussel mod selskabet fra Microsoft helt ude i hampen, mener Spamfighter-direktør.

Læs også: Dansk Microsoft-chef vil opsige omstridt partner-firma

I kølvandet på en fyringstrussel fra Microsofts danske it-sikkerhedschef rettet imod firmaet Uniblue kommer direktør og medstifter Henrik Sørensen fra Spamfighter nu det maltetiske it-selskab til undsætning.

Faktisk virker Henrik Sørensen dybt forundret over kritikken fra Microsoft, der pønser på at opsige Uniblue som partner med den begrundelse, at Uniblues produkter ingen værdi tilfører kunder, der har Windows.

"Morten Juul Nielsen [sikkerhedschef i Microsoft. Red] må have fået det forkert ben ud af sengen, når han kommer med den slags udtalelser," siger Henrik Sørensen fra Spamfighter til Computerworld.

Direktøren påpeger, at Microsoft i rigtig mange år har "levet højt på, at der er virksomheder, som laver programmer til Microsoft, og som har gjort oplevelsen af Windows både mere spændende og bedre."

Ud med Symantic, Mcafee, Kaspersky...

Det var en af grundene til at Microsoft overhovedet grundlagde Microsoft Partner Programmet, mener Henrik Sørensen.

Han forklarer, at det blandt andet var for at sikre, at udviklerne fik den rigtige forståelse og uddannelse til at udvikle programmer til Windows.

"Den udmelding, som Morten Juul Nielsen kommer med nu, er, at alle programmer, som Windows selv indeholder, skal ud," fortæller Henrik Sørensen.

"Microsoft har jo i dag anti-virus programmer, så ud med Symantic, Mcafee, Kaspersky og alle dem, som laver sikkerhed. Det er jo en god start," siger Henrik Sørensen sarkastisk.

Direktør: Microsoft er arrogant
Samtidig mener Spamfighter-direktøren, at Microsoft er noget arrogant i sin fremturen imod partneren.

"Det er jo samtidig noget af en arrogance fra Microsoft's side at sige: Vi laver det bedste i hele verden og i alle tilfælde. Vi laver det mest brugervenlige software, der findes, og ingen skal komme og sige anderledes," siger Henrik Sørensen, der tidligere har siddet i bestyrelsen for brancheforeningen IT-Branchen.

Henrik Sørensen ser Morten Juul Nielsens kommentarer som udtryk for, at man vil af med alle, der udvikler til Microsoft, og at konsekvensen ligeså vel kan være, at Microsoft lukker dets partnerprogram.

For godt nok kan det være, at man som superuser kan finde stort set alle værktøjer i Windows og Microsoft programmer, forklarer Henrik Sørensen.

Men nogle værktøjer er rigtig godt gemt og er rigtig dårlige fra en brugervenligheds synspunkt, mener Henrik Sørensen.

"Jeg er da rigtig spændt på at se andres reaktion på det (Microsofts udmeldning, red)," siger Henrik Sørensen.

Grib i egen barm, Microsoft

Samtidig skulle Morten Juul Nielsen og Microsoft "måske gribe i egen barm og hoppe ned fra deres tårn", lyder det fra Spamfighter-direktøren.

"Der er ikke en software-virksomhed i verden, som ikke ønsker at gå i dialog med Microsoft, men når Microsoft har et problem med et software-program, så er der ikke ret mange, som tager telefonen og vil snakke med virksomheden direkte," fortæller Henrik Sørensen.

"Hvis ikke Microsoft vil have andre til at udvikle programmer til deres Windows, så er det jo en klar udmelding, og resultatet er allerede på vej," fortsætter Henrik Sørensen.

Afslutningsvis afviser Henrik Sørensen alle spekulationer om, at Uniblue skulle være nogle "crooks" eller lignende.

Han kender folk fra Uniblue personligt.

"Og jeg ved, at de er meget respekteret på den Internationale Software-scene. Store E-commerce virksomheder som Digital River og CleverBridge benytter dem ofte som eksempel, og de er generelt ret strenge med hensyn til, hvad der tillades i produktet," fortæller Henrik Sørensen.

Dog understreger Spamfighter-direktøren, at han ikke "sidder og tester Uniblues produkter hver dag".

"Men det jeg har set af deres produkter tidligere, så opfatter jeg ikke noget i dem som ondsindet, og jeg ved også, at de altid arbejder hårdt på kvalitet," siger Henrik Sørensen om Uniblue.

Her er Microsofts svar på tiltale

Hos Microsoft vil sikkerhedschef Morten Juul Nielsen generelt ikke diskutere forskellige forskellige partneres status gennem medierne.

Men han fremfører kort igen sin pointe omkring Uniblue.

"Omkring Uniblue har jeg sagt, at en partner, der ikke tilfører kunderne værdi, ikke bør være i programmet," fortæller Morten Juul Nielsen.

Da Microsoft har modtaget klager fra sure kunder, vil man undersøge sagen nærmere.

"I Uniblue's tilfælde vil jeg undersøge, hvilken værdi de tilfører Microsofts kunder, da vi har modtaget klager fra kunder, der følger sig taget ved næsen," siger Morten Juul Nielsen.

Samtidig slår han fast, at Microsoft har "den største respekt og et glimrende samarbejde med de hundredetusinder af Microsoft-partnere, der hver dag tilfører vores fælles kunder værdi ved blandt andet at udvikle nye, innovative løsninger."

Læs også:

It-firma i centrum i fupsag: Derfor er vi uskyldige.

Sådan reagerer Microsoft-partner på fyringstrussel.

Dansk Microsoft-chef vil opsige omstridt partner-firma.

Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden.

Sådan fik offer hevet sine penge retur fra it-svindler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere