Artikel top billede

Sikkerhedsfirmaer kommer til at skovle penge ind

Sikkerhedsbranchen kan godt begynde at gnide sig i hænderne. 2012 bliver et forrygende år for dem.

Computerworld News Service: Den frekvens, hvormed hackere for øjeblikket uddeler hovedpiner til sikkerheds-ansatte, vil sikre leverandørerne et forrygende år i 2012, lyder det fra analysehuset fra Canalys.

Analysehuset forudser, at virksomhedernes investeringer i sikkerhedssoftware i 2012 vil blive øget med 8,7 procent sammenlignet med året før, og at den samlede, internationale investering i sikkerheds-it vil nå et niveau på knap 134 milliarder kroner.

Minimumskrav

Selv om antivirus-software er blevet kritiseret for ikke at leve op til kommende trusler, så vil det stadig udgøre en kilde til vækst for leverandørerne.

Det skyldes, at antivirus-software stadig opfattes som et minimumskrav i forhold til sikkerhedsniveauet.

Det segment forventes at vokse med 6,8 procent sammenlignet med i år.

Canalys mener desuden, at mindre leverandører vil komme mere ind i kampen mod store virksomheder som Symantec, Trend Micro og McAfee.

En af de hurtigst voksende leverandører er Kaspersky Lab, og derudover er for eksempel også Panda Security, F-Secure, Eset og AVG på vej frem.

Mange mindre virksomheder er ikke klar over, at de bør beskytte data i samme grad som de store, skriver Canalys.

Går op i prisen

De små virksomheders købemønstre minder mere om almindelige forbrugeres, når det handler om indkøb af sikkerhedssoftware.

Det betyder blandt andet, at de er mere prisfølsomme end vidende om sikkerhedstrusler.

Leverandørerne er ved at gøre det nemmere for små og mellemstore virksomheder at købe antivirus-software online, lyder det fra Canalys.

Symantec tillader virksomheder at købe op til 1.000 licenser online, og andre som McAfee, Sophos, Trend Micro og Kaspersky Lab tilbyder mængdeaftaler for licenser online.

Det strategiske tiltag sker for at imødekomme markedet for 'high-volume, low-value' ('høj volumen, lav værdi') blandt små og mellemstore virksomheder, skriver Canalys.

Læs også:

Sådan sjofler ansatte virksomhedens it-sikkerhed

Sådan får du (ret) nemt styr på it-sikkerheden

Sådan husker du alle de komplicerede passwords

Sådan stjæler hackerne dine vigtige passwords

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere