Artikel top billede

Disse gadget-nyheder sparker døren ind til 2012

2012 vil blive indledt med at bombardement af gadget-lanceringer, der skal tvinge pengene op ad lommerne hos selv de mest nærige forbrugere. Få overblikket over de ventede trends her.

Læs også:

Nu kommer næste bølge af ultrabooks væltende

Derfor bliver Windows 8 ikke en lyn-succes

Det kan godt være, at der er dystre økonomiske udsigter for 2012, men så meget mere grund har it-producenterne til at komme på banen med produkter, der kan friste de ellers så tilbageholdende forbrugere.

Verdens største gadget-messe, Consumer Electronics Show (CES), der finder sted i starten af 2012 i Las Vegas, bliver derfor et afgørende udstillingsvindue for producenterne.

Allerede nu tegner der sig et tydeligt billede af de største gadget-trends.

Tablets med nye styresystemer

De fleste venter, at Microsofts CES-keynote primært kommer til at handle om Windows 8, som vi allerede har hørt en hel del om.

Microsofts Windows 8 kan til at fylde meget på messen, da der er en pæn sandsynlighed for, at en række af de tablets og ultrabooks, der vil blive lanceret i 2012, kommer til at anvende netop dette touch-egnede styresystem.

Netop tablet-pc'er og ultrabooks vil formentlig - også i år - blive en af de helt store trends på CES.

Google er også på banen med Android 4.0, og det er oplagt, at det styresystem vil komme til at spille en markant rolle i forhold til tablet-lanceringerne.

Bliver 2012 ultrabook'ens år?

Intel vil naturligvis også slå et slag for den kommende Ivy Bridge-processor-familie, der vil komme til at dominere i de mange nye ultrabooks.

Hvor ultrabooks også sidste år var et stort emne på CES-messen, så bliver 2012 formentlig året, hvor den nye produkt-kategori også slår igennem ude blandt forbrugere.

Derfor har producenterne al mulig grund til at slå på tromme for deres nye produkter på CES i Las Vegas.

Blandt de mest oplagte ultrabook-nyheder er ikke mindst skærme med en ultra-høj opløsning og endnu bedre batteritider.

Smartphones - alle de store er der

På smartphone-markedet kan det i øjeblikket være svært at holde trit med de mange nye lanceringer, men blandt de produkter, der er særligt store forventninger til, er blandt andet Samsungs Galaxy S III med Android.

Blandt andre Tech Radar spekulerer over, om den vil blive lanceret på CES-messen.

På Windows Phone-siden bliver Nokia den mest interessante virksomhed at følge.

Har finnerne det es i ærmet, som de har så meget brug for i øjeblikket?

Et seriøst bud på en Nokia-lancering er Lumia 900, der har floreret en del rygter om på det seneste.

Apple deltager vanen tro ikke på CES, så man skal ikke forvente nyheder på iOS-fronten. Der er dog det lille men, at Apple tidligere har valgt at komme med markante lanceringer, mens CES løb af stablen.

På spil-fronten skriver flere netmedier, at der går rygter om, at Microsoft vil præsentere den næste version af Xbox'en og nye Nintendo Wii-produkter.

Det er dog uvist, hvor meget af dette blot er hede drømme blandt spil-freaks, og hvor meget der viser sig at være kød på.

Vilde fladskærme med internet

Blandt de ventede lanceringer er også en række OLED-fladskærme fra producenter som Phillips, Samsung, Sony og LG.
I forlængelse af det er 3D-fladskærme naturligvis også at vente, selvom der også de foregående år har været fokuseret en del på dette fra producenternes side.

Fjernsyn med masser af internet-tjenester er også næsten en selvfølge.

 Igen er det ikke en ny produktkategori, men derimod noget, der nu nærmest er standard i nye fladskærme.

Det ventes, at omkring 140.000 personer møder op til CES-messen i Las Vegas. Blandt de annoncerede talere er Microsofts Steve Ballmer, Intels Paul Otellini og Ericssons Hans Vestberg.
Læs også:
Nu kommer næste bølge af ultrabooks væltende
Derfor bliver Windows 8 ikke en lyn-succes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere