Sådan fjerner du pladskrævende metadata fra dine fotos

Det er langt fra altid, at dine billeders metadata såsom kameramodel og geografisk placering er vigtige at bevare. JPG & PNG Stripper kan luge ud i billedfilerne, så de fylder meget mindre. Prøv det gratis program her.

Sådan fjerner du pladskrævende metadata fra dine fotos

Inden du deler dine feriefotos med den resterende familie - via et hvilket som helst gratis webalbum såsom Googles Picasa-tjeneste eller Flickr - kan det være en fordel at fjerne den stak af metadata, der fortæller meget om det enkelte foto, men som ikke reelt er en del af det.

Når du har knipset et digitalt foto, vil filen normalt også indeholde data, der røber hvor stor filen er, farvedybden, opløsningen, hvornår og eventuelt hvor billedet blev taget, hvilket kamera der er benyttet og lignende.

Hvor meget filstørrelsen krymper som følge af finten, der fjerner ovenstående information, vil variere. Men på tværs af et fotoalbum bør du kunne spare en ikke uanselig mængde diskplads.

Det vil gøre det nemmere og hurtigere at uploade billederne til nettet, og hvis du har en lokal backup på computeren, vil den fylde mindre.

JPN & PNG Stripper, der er et gratis Windows-program, kan udføre opgaven til bravur.

Det er vigtigt at slå fast, at selve billedkvaliteten ikke bliver påvirket.

Hvis du kan se fidusen i at barbere billedernes metadata væk, så prøv programmet her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere