Artikel top billede

Ny mobilbetaling blotter din bankkonto

Nets lancerer i 2012 mobilbetaling via bankkontoen i stedet for telefonregningen. Men løsningen risikerer at åbne din bankkonto for uvedkommende. Læs mere her.

Du har længe kunne købe eksempelvis frimærker, busbilletter og donere penge via sms.

Men beløbet trækkes via din mobilregning eller -taletid, og det kan resultere i negative mobilsaldoer og store telefonregninger.

Snart lancerer Nets en ny form for mobilbetaling, Mobile Penge. Det er groft set det samme koncept, som vi kender, men der er alligevel nogle forskelle.

"I bund og grund handler det om at bygge bro mellem mobilen og banken og skabe en ny etableret betalingsform via mobilen. Med etableret mener jeg en betalingsform, som du kan genkende på lige fod med andre betalingskanaler," fortæller Søren Winge, der er pressechef hos Nets.

Din bankkonto åbnes med en sms

Vi er vant til en stor mængde sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med betaling.

Vi benytter NemID til netbanken, selv derhjemme i vores trygge stue, vi afskærmer vores pinkode i forretningerne, og vi opbevarer vores kort, koder og kontanter sikkert.

Helt så ekstremt er Mobile Penge til gengæld ikke.

Faktisk er der slet ingen sikkerhed forbundet med brug af løsningen.

Når du først har aktiveret Mobile Penge til din mobiltelefon via din netbank, er din mobil forvandlet til et åbent betalingskort i lommen på dig.

Der skal ikke tastes koder, og du skal ikke identificere dig selv, når du vil betale op til 1.500 kroner om dagen.

Du skriver blot en sms - og det er så ligegyldigt, om det er dig, eller en tyveknægt, der sender den.

Nets: Vi er ikke bekymrede
Den model er et resultat af en afvejning mellem sikkerhed og brugervenlighed.

Hos Nets forklarer pressechefen, at det er for bøvlet at skulle indtaste en masse koder, hver gang man betaler, selvom det jo er det, vi gør, når vi i dag svinger med dankortet.

"Det er klart, det ville give en forringet brugeroplevelse, hvis du skulle indtaste en ekstra kode hver gang. Vi har så valgt at lægge et beløbsloft, som vi føler er rimeligt i forhold til den sikkerhed, der er i telefoner," fortæller Søren Winge.

Nets mener altså alligevel, at sikkerheden er i orden.

Hvis du behandler din telefon med almindelig forsigtighed, skulle der altså ikke være problemer med at få dækket tabet, hvis din telefon alligevel kommer i uvedkommendes besiddelse.

Ved almindelig forsigtighed forstås, at du passer på med at efterlade din telefon rundt omkring, passer almindelig godt på den, når du færdes ude og eventuelt har en sikkerhedskode på din telefon, som skal indtastes, før telefonen overhovedet kan låses op til brug.

Sidstnævnte er dog ikke et krav, da ikke alle telefoner tilbyder den mulighed.

"Der er selvfølgelig den "aber dabei", at hvis vi opdager, at folk har været uansvarlige og direkte eller indirekte har medvirket til, at der er opstået et misbrug, så kan der være undtagelser fra reglen," siger Søren Winge.

Han fortæller desuden, at man hurtigst muligt bør spærre Mobile Penge fra sin netbank, hvis telefonen bliver stjålet, på samme måde som man ville gøre det, hvis det var dankortet, der blev rapset.

"Vi vil gerne åbne op for, at det er muligt at gøre lidt støre køb, end det er muligt i dag med lignende løsninger, samtidig med at det ikke er så store køb, at man risikerer et stort misbrug med den givne sikkerhedsløsning. Så det er en balancering af den aktuelle sikkerhed, der er på mobilen op imod, hvad vi gerne vil åbne op for, siger Søren Winge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere