Artikel top billede

Google forringer søgninger som straf for bommert

Efter en fæl bommert forsøger Google at gøre alting godt igen ved at straffe sig selv i sine egne søgeresultater.

Computerworld News Service: Hos Google ved man godt, at manhar været en meget uartig virksomhed.

Af samme grund har selskabet bestemt sig for at nedgradere sin egen browser i søgemaskineresultaterne i hvert fald de næste to måneder.

Som bloggen Search Engine Land kunne fortælle i denne uge, så vil en søgning på ordet ‘browser' på Googles søgemaskine ikke længere lede til et link til Googles browser Chrome før på resultatplads nummer 50 - langt efter søgningens første side.

Brudt egne regler

Google har besluttet sig for at straffe sin egen browser på resultatlisten, efter virksomheden er blevet taget i at overtræde sine egne regler ved ikke at bruge det såkaldte ‘nofollow' code tag til sponserede links, der reklamerer for Chrome-browseren.

Nofollow er skabt for at forhindre betalte reklamer i at spille en rolle for en virksomheds søgemaskine-rang og dermed forhindre virksomheder med dybe lommer i at købe sig vej op ad strømmen på Googles rangeringskæde.

Google skyder skylden på sit reklamebureau og siger, at virksomheden "aldrig har sagt ja til andet end online-reklamer."

Men de efterfølgende begivenheder tyder på, at Google godt ved, at en simpel undskyldning ikke er nok.

Virksomheden fortalte tidligere på ugen, at den er indstillet på at vise, hvor seriøst den tager sine egne regler.

Det er grunden til, at den har valgt at nedgradere browserens resultater "i mindst 60 dage."

"Vi stræber efter at håndhæve Googles webmaster guidelines på en konsistent måde, der skaber gode søgeresultater for brugerne," skriver virksomheden i et svar til Search Engine Land.

"Selv om Google ikke har godkendt kampagnen, og vi ikke kan finde andre overtrædelser af vores webmaster guidelines, så mener vi alligevel, at Google skal leve op til en højere standard, og derfor er vi gået hårdere til værks, end vi ville gøre imod enhver anden hjemmeside."

David Sullivan fra Search Engine Land undrer sig alligevel over, at en virksomhed med så stærk en marketingprofil som Google kan lade den slags ske på deres vagt, og han tvivler på, at virksomheden virkelig har lært af sine fejl.

"For mig har det store problem altid handlet om alt det ligegyldige indhold, som blev produceret af kampagnen. 'Tyndt' indhold som Google har kæmpet for at holde ude af søgeresultaterne," skriver han.

"Jeg prøver stadig at forstå, hvordan Google kunne undgå at vide, at det reklamebureau, selskabet samarbejdede med, ville gøre det," fortsætter David Sullivan.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere