Artikel top billede

Disse smartphone-brugere har størst data-forbrug

Teleoperatørernes netværk kan for alvor mærke dataforbruget på de nye smartphones. Særligt én model står for et højt dataforbrug.

Læs også:

Sløret er løftet - her er den nye iPhone

Computerworld News Service: Ejere af iPhone 4S har et dobbelt så højt dataforbrug som ejere af iPhone 4.

Det betyder, at netværksoperatørerne fortsat må kæmpe med de stigende datamængder, konkluderer en rapport udgivet af virksomheden Arieso, der producerer software til netværksadministration.

Apples iPhone har skabt et enormt pres på visse mobilnetværk, siden den første version udkom, da brugerne downloader mere data, end operatørernes netværk kan håndtere.

Med den nyeste iPhone 4S bliver dataforbruget ifølge Ariesos rapport endnu højere. I udarbejdelsen af denne rapport er brugsmønstrene for over 1.000 telefoner af hver model blevet undersøgt, oplyser Michael Flanagan, der er teknologichef for Arieso.

Den nyeste iPhone har æren af at være den smartphone, hvor ejerne har det gennemsnitligt højeste dataforbrug.

Ejere af iPhone 4S downloader i gennemsnit næsten tre gange så stor en mængde data som ejere af iPhone 3G, som Arieso bruger som sammenligningsgrundlag, og dobbelt så stor en mængde data som ejere af iPhone 4, der ellers havde det største dataforbrug i samme undersøgelse sidste år.

Derfor er dataforbruget højt 
Årsagerne til det stigende dataforbrug inkluderer ifølge Flanagan Apples Siri og iCloud.

De forskellige leverandører er konstant på udkig efter nye måder at differentiere deres produkter fra konkurrenterne på, og cloud-storage er nu et af de hotteste områder for applikationer til smartphones.

For eksempel har Sony Ericsson for nylig indgået en aftale med Box.net om, at servicen skal levere 50 gigabyte gratis storage til ejerne af telefoner fra mobilproducentens Android-baserede produktserie Xperia.

I takt med at flere leverandører integrerer cloud-storage i deres produkter, vil det samme forbrugsmønster som hos iPhone 4S vise sig hos også andre smartphones, vurderer Flanagan.

Ejerne af iPhone 4S er dog ikke de eneste mobilbrugere, der downloader store mængder data. Af andre med et højt dataforbrug kan nævnes ejerne af Samsungs Galaxy S og S II samt af Nexus One og HTC Desire S.

Også upload-trafikken stiger og lægger større pres på netværkene. Her deler iPhone 4S topplaceringen blandt smartphones med HTC's Desire S. Ejerne af disse to telefoner uploader ifølge Arieso over tre gange så meget data som brugerne af iPhone 3G.

Få downloader meget

Ariesos rapport afslører også, hvad virksomheden kalder for en "ekstrem" dominans i forhold til dataforbrug.

I dag er det ifølge Flanagan sådan, at blot én procent af mobilabonnenterne står for over halvdelen af den samlede mængde downloadede data, mens blot tre procent af mobilabonnenterne downloader op mod 80 procent af den samlede mængde data.

Hermed ser det tydeligvis ud til, at de kapacitetsproblemer, som mobiloperatørerne kæmper med verden over, vil blive værre i 2012, skriver Arieso i sin rapport. Arieso hævder, at den bedste løsning er, at operatørerne bringer basestationerne tættere på brugerne ved at gøre bedre brug af mindre basestationer.

"Jeg forudser, at vi i fremtiden kommer til at se en i stigende grad specialtilpasset udrulning af netværkene ... hvor placeringen af visse basestationer fastsættes ud fra, hvor de mest ekstreme brugere befinder sig," siger Flanagan.

Oversat af Thomas Bøndergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere