Artikel top billede

Anonymous afviser angreb på danske skoler

Hackere vil alligevel ikke angribe skoler - men truer Ekstra Bladet og CSIS.

Et ny videobudskab som er udsendt i Anonymous-gruppens navn afviser at der skulle være planer om at angribe danske skoler. Det er i direkte modstrid med en meddelelse fra sidste uge, hvor gruppen fortæller at man vil angribe skoler, universiteter og myndigheder i Danmark og flere andre europæiske lande.

"Mange lande tror at vi vil angribe det danske skolesystem. Det danske it-sikkerhedsfirma CSIS hævder endda at vi har adgang til mange skoler i Tyskland. Denne udtalelse kan læses i avisen ekstrabladet.dk. Med falske påstande gør de sig selv til mål. Ingen har sagt at vi vil skade det danske skolesystem. Ingen har sagt at vi har adgang til det tyske skolesystem," hedder det i videoen.

Denne meddelelse kan tolkes som en trussel mod Ekstra Bladet og CSIS. Historien om Anonymous-truslen mod de danske skoler er bragt i mange medier i sidste uge - også i ComON. Men hackerne har åbenbart valgt at fokusere deres vrede på Ekstra Bladet.

CSIS kunne i sidste uge fortælle at Anonymous har frigivet adgangskoder til en firewall hos en skole i Tyskland samt skærmbilleder, der dokumenterer adgang til flere mailkonti hos tyske skoler.

"Vi vil offentliggøre e-mails og data som viser at der er korruption i Europa. Denne operation vil vare i flere måneder. De primære mål vil være Grækenland, Schweiz, Tyskland, Danmark, Holland og Italien," fortalte Anonymous i sidste uge på Youtube.

Men det er umuligt at vide, om det er hacker-gruppen selv, enkelte medlemmer eller helt andre, der står bag. Der er tidligere udsendt forvirrende og modstridende meldinger i hacker-gruppens navn - herunder et planlagt angreb på Facebook, som aldrig blev til noget.

Peter Kruse fra CSIS tror da heller ikke, at det er Anonymous der har udsendt den seneste trussel.

"Baseret på en efterforskning gennemført i weekenden tyder alt på at der er tale om en mindre gruppe teenagere, som forsøger at opnå støtte hos Anonymous til deres operation, hvilket vi kan se ikke lykkedes, da flere ligesom os, kan se at der er modstridende oplysninger," siger han til ComON.

Han peger på at meldingen om, at man ikke vil angribe de danske skoler, går stik imod det, der blev meldt ud i videoen fra sidste uge.

"Som en neutral observation er det netop denne type statements som frigives under "Anonymous" der gør at mange der står udenfor bliver forvirret. At angribe skoler og uddannelsesinstitutioner kan dårligt være i Anonymous interesse," konstaterer Peter Kruse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere