Artikel top billede

Netflix kommer til Europa

Den populære videotjeneste har taget springet over Atlanten og kan nu også bruges i Storbritannien og Irland.

Netflix har længe forberedt en europæisk lancering. Nu er videotjenesten klar i de første to lande i Europa - Storbritannien og Irland. Det var ventet at Spanien ville være et af de første lande, hvor Netflix ville lancere sin tjeneste i Europa. Men Spanien er altså ikke med i denne omgang. Danskerne må også vente, og der er ikke nogen dato for, hvor Netflix kommer her til landet. Men det er alligevel muligt at skaffe sig adgang ved at bruge forskellige tricks.

De britiske og irske kunder kan kun hente et begrænset udvalg af film og tv-serier fra Netflix. Der er blandt andet adgang til indhold fra BBC, CBS, Sony Pictures og Twentieth Century Fox. I USA er udvalget meget større.

Den europæiske pris for Netflix er 7 euro eller 6 britiske pund om måneden. For denne pris kan man så streame indhold ubegrænset. Man kan også afprøve tjenesten gratis i måned.

Netflix er integreret i en række forskellige apparater, herunder konsoller som PlayStation 3, Wii og Xbox 360, fjernsyn fra Samsung og Blu-ray-afspillere fra LG. Her kan man så afspille Netflix-film direkte på fjernsynet.

Tjenesten har 20 millioner abonnenter, men i USA har Netflix kæmpet med kundeflugt. I løbet af et kvartal mistede tjenesten 810.000 abonnenter sidste år.

Hos Netflix er man har ellers haft uafbrudt fremgang i de sidste mange år og det fik endda den populære videokæde Blockbuster til at gå i betalingsstandning i USA.

Men i sommer gik det galt for Netflix, som hævede sine priser for de kunder, som både vil modtage dvd'er med posten og hente streamede film. Det fik brugerne til at flygte i stort tal. Her har man især været utilfreds med, at udvalget af film i streaming-biblioteket stadig er for lille.
 
Netflix startede for mere end 10 år siden med et simpelt koncept, hvor kunderne fik sendt dvd-film med posten og blot skulle returnere dem af samme vej. De røde kuverter med film blev hurtigt firmaets varemærke.
 
Men denne distributionsmodel koster mange penge for selskabet og derfor har Netflix lanceret sin "Watch Instantly" tjeneste, hvor film streames direkte over nettet.
 
I november sidste år kom Netflix med en ny abonnements-model, hvor kunderne kan få streamet tv-serier og film til deres computer for 7,99 dollar om måneden. Med dette abonnement er der ikke længere mulighed for at modtage fysiske dvd'er.
 
Kunder kan også betale 10 dollar om måneden for retten til at modtage én dvd af gangen og samtidig streame film gennem Watch Instantly.
 
Det er dette tilbud om en pakke med kombineret dvd-forsendelse og streaming, som Netflix fjernede tidligere i år. Nu skal kunderne i USA betale 16 dollar om måneden for retten til at modtage dvd'er og streame film ubegrænset - en prisforhøjelse på fænomenale 60 pct.

Det fik altså mange til at droppe den ellers så populære filmtjeneste.

I Storbritannien og Irland er der kun mulighed for at streame film - man kan ikke få tilsendt dvd'er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere