Artikel top billede

Vi er de bedste til at bruge selvbetjening på nettet

Ingen lande i Europa slår os, når det gælder brug af selvbetjenings-løsninger på nettet.

Læs også:
Så meget koster selvbetjeningen til hele Danmark

Så meget selvbetjening vil det offentlige tvinge dig til

Måske er vi ikke helt vilde i varmen over de offentlige selvbetjeningsløsninger i Danmark, men vi er trods alt vildere end de andre EU-medlemslande.
 
Det viser nye tal fra EU's statistiske kontor, Eurostat, over europæernes digitale vaner i 2011
 
Tallene viser, at 70 procent af de danske internetbrugere i undersøgelsen har selvbetjent sig selv på nettet.

Det tal ligger suverænt meget bedre end hos Holland på andenpladsen, hvor kun lige over 50 procent af hollænderne har lagt arm med det offentliges formularer på nettet.
 
Stor opbakning i Danmark
Generelt scorer Danmark højt på den digitale kontakt til det offentlige, da godt 85 procent af danskerne i 2011 har brugt offentlige hjemmesider til at blive klogere på.
 
Svenskerne bruger de offentlige hjemmesider næstmest, da godt 70 procent af svenskerne har hentet informationer på offentlige sites.
 
Hvis man kigger på et sted som Storbritannien, så ligger de britiske borgeres brug af offentlige hjemmesider nede på 30 procent, mens brugen af offentlige selvbetjeningsløsninger ligger på lige godt på 25 procent.
 
Vi handler flittigt på nettet
Udover danskernes store it-parathed til de offentlige online-systemer i forhold til resten af EU, kan det private erhvervsliv også gnide sig i hænderne over danskernes internet-adfærd.
 
For målt i forhold til resten af de 27 EU-lande, ligger Danmark på en andenplads over de mest e-handlende befolkninger - kun overgået af Storbritannien og med Tyskland på tredjepladsen.
 
77 procent af danskerne har således købt varer eller services over nettet i 2011, mens det tal ligger på 82 procent i Storbritannien.
 
EU-undersøgelsen afslører også, at syv procent af danskerne aldrig har brugt internettet. Det tal ligger på 25 procent på EU-niveau.

Læs også:
Så meget koster selvbetjeningen til hele Danmark

Så meget selvbetjening vil det offentlige tvinge dig til




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere