Artikel top billede

Vi er de bedste til at bruge selvbetjening på nettet

Ingen lande i Europa slår os, når det gælder brug af selvbetjenings-løsninger på nettet.

Læs også:
Så meget koster selvbetjeningen til hele Danmark

Så meget selvbetjening vil det offentlige tvinge dig til

Måske er vi ikke helt vilde i varmen over de offentlige selvbetjeningsløsninger i Danmark, men vi er trods alt vildere end de andre EU-medlemslande.
 
Det viser nye tal fra EU's statistiske kontor, Eurostat, over europæernes digitale vaner i 2011
 
Tallene viser, at 70 procent af de danske internetbrugere i undersøgelsen har selvbetjent sig selv på nettet.

Det tal ligger suverænt meget bedre end hos Holland på andenpladsen, hvor kun lige over 50 procent af hollænderne har lagt arm med det offentliges formularer på nettet.
 
Stor opbakning i Danmark
Generelt scorer Danmark højt på den digitale kontakt til det offentlige, da godt 85 procent af danskerne i 2011 har brugt offentlige hjemmesider til at blive klogere på.
 
Svenskerne bruger de offentlige hjemmesider næstmest, da godt 70 procent af svenskerne har hentet informationer på offentlige sites.
 
Hvis man kigger på et sted som Storbritannien, så ligger de britiske borgeres brug af offentlige hjemmesider nede på 30 procent, mens brugen af offentlige selvbetjeningsløsninger ligger på lige godt på 25 procent.
 
Vi handler flittigt på nettet
Udover danskernes store it-parathed til de offentlige online-systemer i forhold til resten af EU, kan det private erhvervsliv også gnide sig i hænderne over danskernes internet-adfærd.
 
For målt i forhold til resten af de 27 EU-lande, ligger Danmark på en andenplads over de mest e-handlende befolkninger - kun overgået af Storbritannien og med Tyskland på tredjepladsen.
 
77 procent af danskerne har således købt varer eller services over nettet i 2011, mens det tal ligger på 82 procent i Storbritannien.
 
EU-undersøgelsen afslører også, at syv procent af danskerne aldrig har brugt internettet. Det tal ligger på 25 procent på EU-niveau.

Læs også:
Så meget koster selvbetjeningen til hele Danmark

Så meget selvbetjening vil det offentlige tvinge dig til




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere