Artikel top billede

Ny tablet til 100 dollar

One Laptop Per Child har præsenteret sin nye 100 dollar tavlecomputer XO-3.

Den amerikanske professor Nicholas Negropontes meget omtalte projekt One Laptop Per Child (OLPC) har nu præsenteret sin nye tavlecomputer XO-3 med en pris på mindre end 100 dollar. Den bliver fremvist på Consumer Electronics Show i Las Vegas. 

Ligesom OLPC's XO1-laptop skal den sælges som et uddannelsesværktøj til børn i fattige lande. Negroponte har ikke fortalt om computeren også kan købes af almindelige forbrugere.

Negroponte er kendt for sin vision om at udvikle en 100-dollar-laptop til skolebørn i fattige lande, men det lykkes aldrig at trykke prisen så langt ned. XO1 var forsinket og den kostede dobbelt så meget som forudsagt - altså mere end 200 dollar.

Nu er det lykkes at ramme den magiske 100 dollar-pris med en tavlecomputer. XO-3 bruger en Marvel-chip med en ARM-baseret processor på 1 Ghz og skal køre Linux-baseret software som Googles Android eller Chrome OS. Batteritiden oplyses til 8-10 timer.

Designet er modulært, og det betyder at hver storkunde, som f.eks. et land der bestiller 100.000 computere, kan sammensætte deres egen individuelle enhed.

Her kan man blandt andet vælge mellem forskellige displays. På CES har OLPC vist prototyper med en billig LCD-skærm, men man kan også få dyrere paneler fra PixelQI. De kan skifte mellem farve- og s/h-modus, hvor sidstnævnte har en højere opløsning.

Der skal tilbydes forskellige opladningsmuligheder - herunder et håndsving og et solpanel, som er rettet mod områder med ustabil strømforsyning.

Der er ingen planer om at fremstille en model med Windows, fortæller Negroponte, som tidligere har luftet planer om at kaste tablets ned over landsbyer i fattige lande.

Han forventer at børnene i landsbyerne kan lære sig selv at bruge XO-3 tavlecomputerne - uden hjælp fra lærere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere