Artikel top billede

Sony er på vej med sin næste konsol

Det ser ud til 2012 bliver konsollernes år. En ny generation af de tre store spilmaskiner er på trapperne.

Både efterfølgeren til Xbox 360 og PS3 bliver vist på årets store spilmesse E3, der afholdes i juni 2012 i Los Angeles. Det skriver branchebladet MCV. Der har været været rygter om, at Microsoft ville vise sin næste Xbox på E3 2012. Men det er nyt, at Sony også er klar til at vise sin PlayStation 4.

MCV bygger sin historie på informationer fra en af Sonys partnere. Her fortæller man at Sony har signaleret, at PS4 bliver vist senere i år.

Sony ønsker muligvis at undgå at Microsoft kommer til at stjæle rampelyset med sin næste Xbox - og det kommer til at se ud som om Sony halter bagefter.

Redaktøren fra MCV bekræfter på Twitter, at hans kilde skulle være helt troværdig.

Britiske Gamesindustry.biz har tidligere skrevet at der kommer to meget forskellige versioner. En slags set-top-boks, der skal være meget billig og derfor ikke indeholder et optisk drev eller andre ekstra funktioner. Og en stor udgave med optisk drev, harddisk og bagudkompatibilitet.

Den billige og slanke udgave skal blandt andet bruges til at streame indhold fra nettet, f.eks. film fra Netflix (hvilket stadig ikke officielt er muligt i Danmark), mens den dyrere version er rettet mod hærdede gamere.

Gamesindustry.biz mener også, at Microsoft vil vise den nye konsol på E3-messen.

Den tredje af de store konsoller - Nintendo Wii - bliver også vist frem i en ny version på E3. Det ventes at Nintendo vil fortælle om de tekniske specifikationer, pris og lanceringsdato for Wii U i Los Angeles.

Så det ser altså ud til, at de nye generationer af alle tre spilkonsoller kan beses i år - selvom det er usikkert om de også kan købes i 2012.

De populære konsoller har også efterhånden mange år på bagen. Xbox 360 kom i december 2005 og er dermed allerede fyldt seks år. PS3 blev lanceret ét år senere og har altså været på markedet i fem år. Nintendo Wii - den eneste af de tre uden HD-understøttelse - kom i november 2006. Wii U blev afsløret på E3 i 2011 og ventes på markedet i andet halvdel af dette år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere