Artikel top billede

YouSee var i kraftig modvind i aftes. Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

1,2 millioner danske hjem ramt af stort nedbrud

Et kæmpenedbrud ramte mandag aften alle YouSee-kunder i hele landet i den bedste tv-sendetid.

Læs også:
Derfor slipper TDC for konkurrenter på kabeltv-nettet

YouSee holder vejret inden tvangsindgreb

TDC-selskabet YouSee blev mandag aften mellem klokken 19.30 til 20 ramt af nedbrud, der kostede sorte tv-skærme og internet-hosterier i alle 1,2 millioner danske hjem, som udgør selskabets kundebase.
 
YouSees pressechef, Ib Konrad Jensen, fortæller til Computerworld, at mistanken lige nu går på en switch, der stod af på selskabets hovedstation på Borups Alle i København. 

Kortere eller længere nedbrud 
Nedbruddet betød, at op mod 50 af selskabets såkaldte appear-kasser skulle genstartes, og der kunne derfor gå helt op mod en halv time, før kunderne kunne se tv igen.
 
"For nogle ville nedbruddet være oplevet som et kort flash, mens det hos andre tog noget længere tid. Jeg tror dog, at alle kunder oplevede sort skærm i kortere eller længere tid," forklarer pressechef Ib Konrad Jensen.
 
Han fortæller samtidig, at TDC TV-kunderne sandsynligvis havde et noget længere nedbrud.
 
Klager på Facebook

Under nedbruddet havde YouSee travlt ved telefonerne, og i lighed med pizzapusherens Just-eat's nedbrud på årets første dag, var der også gang i den på selskabets Facebook-profil.
 
"Jeg talte, at vi fik 119 henvendelser fra kunder, der først klagede over det manglende signal og siden fortalte, at de kunne se tv igen," forklarer Ib Konrad Jensen om YouSees Facebook-side, der primært er oprettet for at supportere kunder.
 
En af de mange kundeytringer kom fra Nikoline Nielsen fra Viborg, der skrev følgende på YouSees Facebook-wall, da internettet endelig var tilbage igen ved 20-tiden.
 
"Finally back... de værste 25 minutter i mit liv ... må I satme ikke gøre igen!"
 
YouSee arbejder i dag tirsdag stadig på højtryk på at finde fejlen og beklager over for sine mange kunder, at de var nødsaget til at kigge ind på sorte skærme i går aftes.

Læs også:
Derfor slipper TDC for konkurrenter på kabeltv-nettet

YouSee holder vejret inden tvangsindgreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere