Artikel top billede

Internetfoto, wantchinatimes.com

300 ansatte hos Apple-leverandør truede med selvmord

Flere hundrede ansatte hos Apple- og HP-leverandør truede med at begå kollektivt selvmord. Se her hvorfor.

Omkring 300 medarbejdere hos den taiwansk ejede elektronikfabrik Foxconn truede med at springe i døden fra en bygning, da ledelsen nægtede at udbetale en tidligere lovet kompensation.

Foxconn har tidligere haft problemer med, at ansatte pludselig dør.

Foxconn, der er verdens største uafhængige elektronikproducent, og som producerer elektronikkomponenter til blandt andet Apple, Hewlett-Packard og Dell, bekræftede angiveligt i en pressemeddelelse i onsdags, at hændelsen havde fundet sted kort efter nytår.

Op på taget

Ifølge den stærkt regeringskritiske hjemmeside China Jasmin Revolution var de mange utilfredse grænsende til desperate medarbejdere gået op på toppen af en bygning i Foxconn Technology Park i Wuhan, hovedstaden i Hubei-provinsen.

Baggrunden er, at de ansatte var gået til ledelsen i Foxconn og havde bedt om lønforhøjelse.

Svaret var, at de kunne forlade deres stillinger med en kompensation eller beholde deres job uden lønforhøjelse.

De fleste ansatte valgte den første mulighed, hvorefter ledelsen nægtede at leve op til løftet og ingen fik den lovede kompensation.

Affæren endte med, at borgmesteren i Wuhan troppede op for at overtale medarbejderne til at droppe planerne om selvmord. 

Om morgenen 3. januar valgte gruppen af utilfredse medarbejdere at komme ned fra taget.

Selvmordsbølge

I 2010 resulterede en veritabel selvmordsbølge blandt Foxconns ansatte, som ofte klager over diskrimination og lange arbejdsdage, i 14 døde.

Iøvrigt er det ikke kun i Fjernøsten, at stress og ulidelige arbejdsvilkår gør medarbejdere så desperate, at de kan finde på at tage livet af sig selv.

På vores breddegrader fik en stribe selvmord for nogle år siden France Telecom til at afsætte milliarder på at dæmme op for stress og arbejdsrelaterede psykiske lidelser blandt de ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere