Artikel top billede

700 it-folk hos Vestas kender ikke deres fremtid

700 it-folk hos Vestas ved endnu ikke, hvor mange af dem, der bliver en del af omfattende fyringsrunde.

Læs også:

Årets CIO: Sådan træffer man beslutninger 

Vindmølleproducenten Vestas har netop bebudet, at der skal afskediges 2.335 ansatte af den samlede stab på godt 22.000 mennesker, heraf 1.300 i Danmark.

Informationsteknologi har altid været en
væsentlig faktor i udviklingen af de komplicerede og kæmpestore vindmøller. En faktor, der til stadighed har fået større og større betydning.

I 1999 var der således 10 mand ansat i it-afdelingen hos Vestas. I 2009 var det tal vokset til mere end 600, mens der i juni sidste år var godt 700 it-medarbejdere ansat hos Vestas.

Om tre uger

Hvor mange af virksomhedens it-medarbejdere, som bliver ramt af den omfattende fyringsrunde, der netop er blevet annonceret hos vindmøllefabrikanten i Randers, vides ikke.

Her i eftermiddag holder selskabet et pressemøde i København, hvor blandt andet de mange fyringer er på dagsordenen.

Ifølge Michael Holm, pressechef hos Vestas, bliver der hverken på pressemødet eller umiddelbart efter meldt ud, hvordan de mange fyringer fordeler sig.

"I Danmark er reglerne, at forhandlingerne omkring afskedigelserne skal være afsluttet inden for 21 dage, og først når de er gået, vil der blive meldt ud, hvordan afskedigelserne fordeler sig på de forskellige faggrupper og afdelinger i virksomheden," siger Michael Holm til Computerworld.

It-direktør hos Vestas Torben Bonde, der blev Årets CIO 2011, har tidligere fortalt Computerworld, at it-ledelse er
som en tenniskamp med 10 modstandere

Torben Bonde blev i øvrigt også udnævnt som Årets CIO i 2009, hvor han udtalte, at forandringens vinde blæser over Vestas.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere