Artikel top billede

Danskere skal levere landsdækkende it-udstyr til Finland

Når der trykkes 112 i Finland, er det et dansk it-firma, der håndterer opkaldene.

Læs mere:
Tidligere topchef skal rådgive Terma om militær-it

Politiets katastrofe-system mindst fire år forsinket

Finnerne har valgt danske Terma som leverandør af Tetra kommunikations-software til et nyt landsdækkende it-system til vagtcentraler i det kolde land i nordøst.

Finnerne skal i fremtiden anvende Termas "T.react Radio Dispatch", som også er i drift hos tre danske regioner og fire politikredse.

I løbet af 2012 skal systemet tages i brug i de resterende syv politikredse samt hos Rigspolitiet i Danmark.

T.react Radio Dispatch er udviklet til digitalbaseret radiokommunikation.

Insta DefSec Oy, det finske firma, der står for etableringen, og Terma har underskrevet en kontrakt på levering af 200 brugerlicenser samt support og service i fem år.

Kontrakten har en samlet værdi på godt 40 millioner danske kroner, og den kan eventuelt forlænges ud over de fem år, hvis parterne er tilfredse med hinanden.

Ring 112

Systemet skal blandt andet sikre den livsvigtige kommunikation mellem 112-operatører som politi, ambulance eller brandvæsen, og det skal være operativt fra 2016.

"Terma en anerkendt international leverandør af kommando-, kontrol- og kommunikationsløsninger til forsvars- og sikkerhedsformål, og vi ser Terma som en både værdifuld og kompetent partner i dette projekt, siger Timo Hammar. Timmo Hammar er Vice President for Defence and Security Solutions hos Insta DefSec Oy.

Termas udvikling af kontrolrumssoftware til det landsdækkende beredskabsnet SINE (SIkkerhedsNEt) i Danmark er dog ikke forløbet helt uden gnidninger.

Det kan du læse mere om her.

Terma beskæftiger 1.200 medarbejdere og omsatte i regnskabsåret 2010/11 for 1.416 milliarder kroner.

Læs mere:
Tidligere topchef skal rådgive Terma om militær-it

Politiets katastrofe-system mindst fire år forsinket




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere