Artikel top billede

Verdens største teknologimesse blev en stor succes

Det ser ud til, at det alligevel var for tidligt at begynde at skrive nekrolog over den store it-messe.

Computerworld News Service: Consumer Electronic Show er ifølge messens egne sponsorer mere populær end nogensinde.

Sådan lyder det, selv om pessimisterne har forudsagt messens snarlige død, efter Microsofts offentliggørelse om at skære drastisk ned på sin deltagelse efter i år.

Den internationale CES havde i 2012 flere udstillende virksomheder (3.100), der falbød deres varer på mere plads (omkring 176.500 kvadratmeter) og tiltrak flere folk (153.000 deltagere) end nogen anden CES i begivenhedens 44 år, oplyser Consumer Electronics Association i en pressemeddelelse.
20.000 nye produkter
Herudover blev der introduceret over 20.000 nye produkter ved årets messe, mens der blev skrevet over 2.000 nyheder i medierne om innovationer ved begivenheden, hvilket er 33 procent flere nyheder end sidste år, oplyser foreningen.

Et af de vigtigste kritikpunkter af CES har netop været, at messen har mistet sit fokus og er blevet for stor til at være til megen nytte for mange af virksomhederne.

Bevæger sig mod konvergens

Noget tyder dog på, at netop messens størrelse og dens evne til at tiltrække udstillere fra mange brancher præcist er det, der vil være messens styrke de kommende år.

"Vi er vidne til, at vi med CES som samlingspunkt bevæger os mod den konvergens, der er blevet talt om," udtaler managing director Scott Burnett fra IBM.

"De elektroniske apparater taler sammen og mange forskellige brancher udover it-branchen er begyndt at lytte: Virksomheder inden for alt lige fra medier og internet, energi og forsyningsværker, telekommunikation, bilindustrien til sundhed og velvære er ved at flytte ind på denne messe," fortsætter han.

"Der er i sandhed ved at formes et socialt netværk af forbundne enheder hjulpet godt på vej af CES, der skaber forbindelser mellem forskellige brancher," tilføjer han.

Afgår den så snart ved døden?

Microsofts offentliggørelse af planerne om at trække sig fra CES efter i år er vand på pessimisternes mølle.

Men dette er ikke første gang, det forudsiges, at CES snart afgår ved døden.

Pessimisterne vil altid være der, så længe der er usikkerhed og omskiftelighed i branchen for forbruger-elektronik.

Microsoft har ganske sikkert sine grunde - offentlige som private - til sin beslutning. 

Men  det kan ikke benægtes, at CES ikke længere er en begivenhed, der domineres af producenter af computere og software.

Der er it alle vegne og i alting, og det afspejler messen. Det afspejles muligvis også i Microsofts beslutning.

Få overblikket over CES 2012.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere