Artikel top billede

Plagede Polsag-betjente: Nu kommer der afklaring

Rigspolitichefen lover afklaring om Polsag indenfor uger. Han finder situationen beskæmmende og skræmmende.

Beskæmmende og skræmmende.
 
Det er nogle af de ord, som rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg angiveligt anvender om it-situationen hos de bornholmske betjente, der nu i et år har brugt det CSC-udviklede it-system Polsag.

Medarbejderne hos Bornholms Politi orienterede som planlagt fredag rigspolitichefen om deres oplevelser med it-systemet, som trods opdateringer stadig får indholdet af rapporter til at forsvinde og påvirker trivslen og effektiviteten negativt.

Ifølge formanden for Bornholms Politiforening, Henrik Schwarz, var det dermed tydeligt, at det lykkedes medarbejderne at trænge igennem til rigspolitichefen i forbindelse med hans besøg på Bornholm.

Blev præsenteret for system

"Han gav udtryk for, at han er meget overrasket over, hvor slemt det står til. Han beklagede og fortalte, at han synes at det er meget beskæmmende, det vi har måttet gennemgå," siger Henrik Schwarz.

"Samtidig sagde han, at det er en lidt skræmmende oplevelse at høre, hvad vi har været udsat for," siger Henrik Schwarz.

Henrik Schwarz fortæller, at betjentene ikke på forhånd havde forventet, at rigspolitichefen ville trække stikket på det udskældte it-system under fredagens besøg på Bornholm.

Men de er glade for, at rigspolitichefen kunne love dem snarlig afklaring. 

Rigspolitichefen orienterede nemlig under besøget de bornholmske politimedarbejdere om, at en ekstern undersøgelse af systemet, der har været i gang i ni måneder, nu har nået sin endelige fase.

Vil tage stilling

"Vi har været i gang i mange måneder sammen med eksterne konsulenter. Vi er i sidste fase. Så indenfor de kommende uger vil vi tage endelig stilling til, hvad der skal ske videre," sagde Jens Henrik Højbjerg til TV2 Bornholm. 
 
"Vi vil her i den kommende tid arbejde meget, meget hårdt på at finde ud af, hvordan vi skal komme videre," sagde han også til tv-stationen.

Rigspolitichefens budskab til betjentene glæder formanden for Bornholms Politiforening, Henrik Schwarz.

"Så må vi lige bide tænderne sammen et par uger til og håbe på, at der er en afklaring på Polsag, som vi også kan stille os til tåls med, " siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere