Artikel top billede

Sådan finder du ud af, hvor magtfuld du er på nettet

En gratis nettjeneste fortæller dig, hvor stærk dig og din virksomhed er på nettet.

Hvor meget får du ud af at være aktiv på sociale netværk?

Nogle vil mene, at det er svært at sætte tal på den slags. Men ikke desto mindre gør internettjenesten Klout alligevel et forsøg på det.

Klout tilbyder at måle din såkaldte Klout-score, der fortæller, hvor stor impact det har, når du du selv eller din virksomhed er aktiv på de sociale medier.

Når du opretter dig som bruger på Klout, kan du vælge at registrere dig med alle de socialer medier, som du er aktive på. Lige fra Facebook til Twitter, Foursquare og LinkedIn.

Retweets giver point

Din Klout-score bliver herefter udregnet på baggrund af, hvor mange der eksempelvis "retweeter" dine beskeder på Twitter samt liker og skriver kommentarer på dine statusopdateringer på Facebook.

Din Kloutscore fastsættes på en skale fra 0-100, og denne skribent fik eksempelvis en score på 47, mens den amerikanske præsident Barack Obama har en Kloutscore på 87, og flere populære amerikanske bloggere ligger endnu tættere på de 100.
En høj Kloutscore sender et signal om, at du forstår at håndtere de sociale medier korrekt, og at du forstår at engagere folk. En høj Kloutscore kan dog også omsættes til helt konkrete fordele.

Eksempelvis fik amerikanere med en høj Kloutscore adgang til musiktjenesten Spotify før alle andre, da Spotify i sommer blev lanceret i USA. En opskrift som Klout under navnet Klout Perks har gjort til en forretningsmodel.

Med Perks kan virksomheder markedsføre deres produkter til folk med en høj Kloutscore. Filosofien bag er, at disse mennesker vil være tilbøjelig til at sprede ordet om produkterne på sociale netværk.

Skriv Kloutscore på cv'et

Men du kan også bruge dine Kloutscore på andre måder. For eksempel kan du nævne din Kloutscore i dine jobansøgninger, så potentielle arbejdsgivere, kan se, at du er god til at bruge sociale medier.

Du kan bruge dit Facebook og Twitter-login, når du registrerer dig som bruger på Klout.com, og herefter kan du registrere de enkelte netværk et for et. Her skal du dog være opmærksom på, at der kan gå et døgn eller mere, før Klout har hentet alle de nødvendige informationer fra de forskellige sociale netværk.

Eksempelvis steg denne skribents Kloutscore fra 13 til 47 i løbet af de første par dage. Ikke på grund af stigende aktivitet på sociale medier, men tilsyneladende fordi Klout i nogle tilfælde kan være et par dage om at fordøje de forskellige data fra Facebook

Læs også:

Sådan får din virksomhed mange fans på Facebook

Sådan bliver du super-sej på Twitter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere