Artikel top billede

Symantec: Vi skal eksperimentere og lære at leve med skyens børnesygdomme

Brug ikke aktuelle datalæk og nedetid som undskyldning for at holde din virksomhed væk fra skyen. Cloud-løsninger er fremtiden - om du vil det eller ej.

Cloudtjenester sniger sig stille og roligt ind i firmaer, men enkelte it-chefer og afdelinger tør endnu ikke at lægge firmaets it andre steder end i serverrummet.

Og Microsofts strenge kontrol med indhold i cloud-tjenesten SkyDrive er sikkert heller ikke med til at overtale tvivlere til at flytte i skyen.

Men der er ingen vej uden om. 

Vi skal have et år uden skandaler

Darren Thomson mener, at det skyldes, at cloudtjenester ikke er fuldstændig køreklar på alle områder endnu.

"Vi er ikke klar til at flytte alle vores ting op i skyen endnu. Vi ved godt, at det er fremtiden. Men vi holder det fra os. Der er stadig for mange uheldige historier i pressen. For eksempel Stux-angrebet, Playstations datatab og Amazons cloudproblemer. Men det skal nok komme i fremtiden. Det er et spørgsmål om tryghed og følelser. Helt konkret tror jeg, at vi skal have et år uden dårlig presseomtale af problemer med skyen. Lige nu dukker der en ny sag op hver sjette måned, og hver gang er det skridt et frem og to tilbage, fordi vi skal opbygge brugernes tillid igen," siger Darren Thomson, som ComON har talt med før de seneste uklarheder om betingelserne med Microsofts SkyDrive.

Hvad frygter i

Symantec har spurgt sine kunder, hvad der typisk får dem til at tøve med et skridt i skyen.

"Vi fandt ud af to ting," fortæller Darren Thomson, der er teknisk direktør for Symantec EMEA.

"Det første var ikke så overraskende, at den største bekymring, folk har, er sikkerhedspørgsmålet ved bevæge sig op i skyen. Det overraskede os dog, at de samme folk sagde, at sikkerhedspørgsmålet også er der, hvor de ser det største potentiale ved skyen," siger Darren Thomson til ComON.

Det paradoks er endnu et tegn på, at it-folk godt ved, at de skal gøre sig klar til at flytte i skyen.

Eksperimenter med de mindst vigtige data

Han har selv konstateret, at mange it-ansatte og it-chefer leder efter undersøgelser og erfaringer om cloud-implementering. Men det er ikke der, man klæder sig på, mener han.

"Lige nu befinder vi os, hvor virtualisering var for 10 år siden. Da begyndte man også med at virtualisere ting, som ikke tilhørte forretningskritisk områder. Det er også min opfordring nu. It-afdelinger skal finde de dele af deres it, som ikke er kritisk for forretningen og lægge dem ud i skyen. Hvis der kommer nedetid eller brister, så er det selvfølgelig ikke fantastiske nyheder, men vi kan leve med det og lære af det," siger Darren Thomson.

"Jeg tror ikke, at der er nogen bøger, certificeringer eller kurser, der kan gøre en it-afdeling klar til skyen. Det handler om en organisk omlægning, hvor man dokumenterer sine ting, finder frem til best practise og lærer af sine erfaringer."

Symantec har i stykke tid tilbudt nogle af sine produkter i cloudløsningen .Cloud. For eksempel backup og restore-tjenester.

Nogle områder, som Darren Thomson håber, bliver de første hurtigt voksende cloud-tjenester.

"Teleselskaber, banker og tv-stationer vil gerne koncentrere sig om at gøre det, de er bedst til. IT-sikkerhed er ikke en kernekompetance i mange firmaer, og derfor vil cloud blive en god mulighed for at lægge det i skyen og lade en ekstern partner som os står for det," siger Darren Thomson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere