Artikel top billede

Disse it-systemer styrer de danske intranet

Der er mange it-systemer, der kan give din virksomhed et effektivt og moderne intranet, men særligt et system dominerer intranet-scenen i Danmark.

Læs også:

Disse it-systemer driver verdens bedste intranet

Her er SharePoints største styrker og svagheder

Mens verdens bedste intranet ifølge en ny undersøgelse kører på en række forskellige systemer, så er der i særligt ét system, der dominerer den hjemlige intranet-scene.

Det konkluderer i hvert fald en rapport fra IntraTeam, der rådgiver om intranet-løsninger og er tovholder på en række erfa-grupper.

Hvert år laver IntraTeam en spørgeskemaundersøgelse, og blandt de 111 virksomheder, der deltog i 2011, tegnede der sig et klart billede af, at SharePoint er den mest dominerende løsning.

"Vi er nok det land i verden, hvor der er der er mest SharePoint. 63 procent anvender SharePoint," lyder det fra Kurt Kragh Sørensen fra IntraTeam.

Resultatet er ikke nødvendigvis videnskabeligt holdbart, men SharePoint-tendensen er ikke til at tage fejl af.

Danmark nævnes da ofte også som et SharePoint-land, hvilket var en af grundene til, at Danmark stillede med den forholdsmæssigt største delegation ved den seneste SharePoint-konference i Los Angeles med 238 danske deltagere.

Bland de andre intranet-systemer finder man ifølge IntraTeam blandt andet Lotus Notes, Sitecore, IntraNote og Drupal, ligesom der også er en del egenudviklede systemer.

Ifølge undersøgelsen bruger virksomhederne følgende intranet-systemer:

Det er ifølge Kurt Kragh Sørensen ikke mindst behovet for integration til andre af virksomhedens systemer, der får mange til at gå efter SharePoint-platformen som et omdrejningspunkt for medarbejderne dagligdag.

"Vi taler meget om den digitale arbejdsplads, hvor medarbejderen ikke kan se, at han er på tidsregistreringssystemet eller i økonomisystemet eller et helt tredje sted," forklarer Kurt Kragh Sørensen. 

"Det er her, SharePoint kommer ind som platformen - medarbejderen aner ikke, hvilket system han er i, og det skal vedkommende heller ikke bekymre sig om."

IntraTeam kårer hvert år også Danmarks bedste intranet. Det er virksomhederne selv, der indstiller deres løsninger ved at skulle svare på en række spørgsmål, men IntraTeam der efterfølgende kårer vinderen.

De seneste tre års vindere - Danske Bank, Chr. Hansen og Udenrigsministeriet - bruger alle SharePoint.

Læs også:

Disse it-systemer driver verdens bedste intranet

Her er SharePoints største styrker og svagheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere