Artikel top billede

Denne nye app giver dig Windows 7 på din iPad

OnLive Desktop er en ny og gratis app, der giver dig både Windows 7 og Microsofts Office 2010 på din iPad.

Det ser efterhånden ud til at pible frem med apps, der lader dig bruge Microsofts Office-pakke på din iPad.

For kort tid siden omtalte vi her på PC World Business Center app'en CloudOn, der giver dig adgang til en udgave af Office, der ligger i skyen.

Kort efter lanceringen blev CloudOn dog midlertidigt fjernet fra AppStore.

Men nu er der dog kommet et andet gratis alternativ ved navn OnLive Desktop.

Windows 7 som du kender det

Her får du ikke blot adgang til Microsofts Office-pakke, du får adgang til et helt Windows 7-skrivebord. Næsten som du kender det fra din almindelige Windows-computer.

Skrivebordet er udstyret med Office-pakken i 2010-udgaven, men også programmer som Microsoft Paint og Windows Media Player.

Du får dog ikke et Windows skrivebord, der er 100 procent, som du kender det. Det skyldes blandt andet, at der naturligvis ikke er installeret en fuld version af Windows på din iPad.

I stedet bliver Windows-skrivebordet afviklet og streamet til din iPad fra OnLives servere. Det betyder også, at du eksempelvis ikke får adgang til Windows' kontrolpanel, og du kan heller ikke installere nye programmer. 

Start med at oprette en konto

Før du kan komme i gang med at bruge Onlive Desktop, skal du dog først oprette en konto på OnLives hjemmeside, som du efterfølgende skal bruge, når du logger ind med din iPad-app.

Når du har oprettet en konto på din computer, får du mulighed for at uploade filer til din konto, som du efterfølgende kan redigere på din iPad. Som udgangspunkt stiller OnLive 2 gb lagerplads til rådighed for dig. 

Når du åbner OnLive Desktop-app'en første gang, vil noget af det første, du bemærker være, at det grafiske tastatur adskiller sig fra det, som du normalt bruger på din iPad.

Tastatur-layoutet er anderledes, og som dansker er det værd at bemærke, at det er et amerikansk tastatur uden danske taster som æ, ø og å. 

Skal du have adgang til de Windows-menuer, som du normalt får frem, når du højreklikker, kan du gøre ved at holde fingeren på skærmen i et par sekunder.

Kan genkende din håndskrift

Her på redaktionen prøvede vi OnLive på en iPad 1, og det virkede fint, men hakkede dog en del. 

Spørgsmålet er så, om det er streamingen fra OnLives servere, der er lidt sløv, eller om OnLive vil kunne afvikles mere glat fra en iPad 2, der er betydeligt hurtigere? 

Håndskrift genkendelses

Ud over det traditionelle keyboard har OnLive også mulighed for håndskrift-genkendelse.

Det kan gøre det lettere at tage noter med én hånd, men
det er stadigvæk betragteligt hurtigere at skrive på det grafiske tastatur, hvis du har begge hænder til rådighed.

Det allerhurtigste er naturligvis at bruge et fysisk tastatur, som du kan koble til din iPad via en bluetooth-forbindelse. 

OnLive havde desuden heller ikke helt let ved at gennemskue denne skribents kragetæer, og det blev ikke bedre af, at OnLives engelske ordbog indimellem har problemer med at genkende danske ord. Eksempelvis fortolkede den "jeg" som "tea".

Du får dog med stor sandsynlighed et bedre resultat, hvis du bruger en stylus (et skriveredskab til touch-skærme, red.). 

Få mere plads

Desværre skal du dog som nævnt uploade dine filer til serverne hos OnLive for at få adgang til dem, og du kan desværre ikke synkronisere med Dropbox.  

OnLive vil dog på et senere tidspunkt lancere et pro-abonnement til 9,95 dollar (50-60 danske kroner), hvor du kan udvide din lagerplads fra 2 gb til 50 gb. Pro-abonnement vil desuden give dig adgang til at installere en række ekstra programmer på skrivebordet. 

Desværre kan du endnu ikke downloade OnLive fra den danske udgave af Apples App Store, og derfor kan du endnu kun hente app'en, hvis du har en amerikansk iTunes-konto.

PC World Business Center har været i kontakt med folkene bag OnLive, og de oplyser, at OnLive Desktop efter planen også vil blive lanceret uden for USA, men de kan endnu ikke oplyse, hvornår det bliver.

Læs også:
 
Nu er Microsoft Office kommet som gratis iPad-app
 
Stortest: Fire kontorpakker til din smartphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere