Artikel top billede

Efter katastrofeår: Her er der lys forude for CSC

Et sted går det faktisk fint for it-giganten CSC, der ellers i løbet af året har stået i problemer til op over begge ører.

Se også: Galleri: Her er CSC Danmarks katastrofale år

CSCs danske selskaber har ikke ligefrem vadet i succes i det forgangne år.

Regnskabsskandaler i millionklassen, dundrende underskud, arbejdsmarkedskonflikter og sure kunder udgjorde en meget bitter cocktail.

Året - som du kan se i billeder her - endte da også med at den administrerende direktør Carsten Lind fra CSC Danmark forlod selskabet.

Men hos et andet dansk CSC-selskab går det faktisk fint.

I hvert fald kan man fremvise sorte tal, omsætningsfremgang og stigning i antal ansatte.

Således har CSC Scandihealth A/S i seneste regnskabsår en indtjening på 56 millioner kroner.

Omsætningen er øget med 36 millioner kroner til 442 millioner kroner i alt, og antallet af ansatte er øget fra 314 til 340.

Kontrakter med kommuner

Administrerende direktør Freddy Lykke fra CSC-selskabet forklarer en del af væksten med nye kontrakter ude i kommunerne.

Det drejer sig om it-systemer på social-området, altså it-fagsystemer til sagsbehandling på handicap - og socialpsykiatri-området og it-understøttelse af kommunernes sociale institutioner.

Faktisk sidder CSC Scandihealth A/S på kunder som Aarhus kommune, Fredensborg og Morsø Kommune, der indgik
kontrakter i 2010.

Mens København, Ikast-Brande, Thisted, Hedensted og Tønder Kommune kom til i 2011, oplyser selskabet.

Foreløbig har CSC-virksomheden landet Haderslev og Sønderborg Kommune i 2012, men Freddy Lykke håber endnu flere er på vej.

Vil til udlandet med produktet

Desuden er målet at erobre kunder i udlandet på samme produkter.

"CSC Scandihealth har allerede etableret sig i Sverige og forventer at etablere sig i andre nordiske og europæiske lande i de kommende 12 måneder," lyder det fra Freddy Lykke.

Direktøren oplyser, at selskabet i 2011 tegnede den første aftale i Sverige med Katrineholm kommune, men at produkterne også ligger godt til England.

Antallet af arbejdspladser i CSC-selskabet lader ikke til at falde i den kommende tid, hvis man skal tro direktøren.

"Det overordnede mål for selskabet er at skabe eksport af it-løsninger fra det danske sundhedsvæsen og der igennem skabe flere højkompetence arbejdspladser i Danmark," siger Freddy Lykke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere